A Beatles meghódítja Játékországot is?A Financial Times cikke szerint a Beatles képviselői tárgyalásokat kezdtek az Activision és az MTV Games vállalatokkal. E két firma nyilván nem véletlenül került képbe, hiszen előbbi ugye a jelenleg már 20 milliós eladásnál és több mint egymilliárd dolláros bevételnél járó Guitar Hero kiadója, utóbbi pedig az EA-vel közösen dobta piacra nemrég a hasonló elven muzsikáló, és máris hárommilliós értékesítéssel büszkélkedő Rock Bandet – mindebből nagyjából már be is lőhetjük, milyen játékról is lehet szó.

A tárgyalásokon részt vevő bennfentes információja szerint pár millió dolláros üzletről van szó, és heteken belül megköttethetik – talán épp az E3-on fogják bejelenteni? Mindennek egyelőre csak egy akadálya lehet, pontosabban kettő: a banda üzleti ügyeit kezelő Apple Corps, és az eredeti felvételeket birtokló EMI hanglemezkiadó. Egyelőre egyik cég sem kommentálta a dolgot.

Ez a két vállalat elég rigorózusan állt eddig a Beatles-dalok jogainak értékesítéséhez, például hosszú egyezkedés után sem lehet még megtalálni ezeket az Apple iTunes zeneboltjában. (Kis tisztázás végett, az Apple Corps és az Apple Inc. két külön cég). Ám épp mostanában kezdenek nyitni, főleg, mióta az Apple Corps (melynek igazgatótanácsában olyanok ülnek, mint Paul McCartney, Ringo Starr, Olivia Harrison és Yoko Ono Lennon) élén vezetőváltás történt, és Jeff Jones vette át az irányítást: engedélyezték, hogy az American Idolban (az amerikai Megasztár) és egy Las Vegas-i showműsorban is elhangozzanak a nóták.

Martin Bandier, a több mint 200 Beatles-szám jogát birtokló Sony/ATV Music Publishing főnöke szerint az American Idol elindította a vezérhangyát, és hamarosan egyre több Beatles-muzsika fog felhangzani a mozikban, tévésorozatokban, sőt a reklámokban is. Ennek egyenes folyománya lehetne egy Beatles-játék – bevallom, igencsak elérzékenyülnék, ha piacra kerülne egy Rock Band típusú játék, melyben a klasszikus dob, két gitár, basszus (szigorúan McCartney hegedűtestű basszgitárja, melynek mása itt ücsörög mögöttem a sarokban!) felállásban teli torokból beleüvölthetnénk a világba, hogy „She loves you, yeah, yeah, yeah”...