És az igazat megvallva nem is volt olyan elterjedt. Azonban ennek térnyerése is az egyik hozománya volt a vírusnak. Sőt, ma már tudni lehet, hogy az első körös beszélgetéseket a jövőben is nagyon sokan tervezik majd online megtartani. 

Ebben a bejegyzésünkben hoztunk neked 5 technikai tippet, amivel biztosíthatod magadnak az optimális környezetet egy ilyen beszélgetéshez. Nézd végig őket, és ami még fontosabb: alkalmazd is az olvasottakat!

  1. A kép másodlagos

Bár videós beszélgetésről van szó, sokak meglepetésére nem a kép a legfontosabb. Sokkal lényegesebb ennél a hang! Ha nem hallanak megfelelően, akkor nincs sok értelme a beszélgetésnek. Ne amiatt bukd el álmaid állását, mert nem értik, amit mondasz.

dreamjobs.png

Egy rossz képminőség még elnézhető, de hogy rossz legyen a hangátvitel, az végzetes lehet! Bár a képátvitellel sem lehet ma már nagyon gond. Minden okostelefonban már olyan jó minőségű kamera van, ami bőven hozza az elvárt szintet, sőt! Szóval a kép minőségén, felbontásán ne aggódj annyit, ellenben a hang legyen kiváló! Hogy hallják és meg is értsék, amit mondasz.

  1. Legyen elég fény!

Bár másodlagosnak mondtuk a kép minőségét, azért tudsz tenni azért, hogy abból is kihozd a maximumot. Fontos például, hogy mennyi fény van és az honnan jön, mivel a kamerák sötétben és erős szemből érkező fényben rosszul teljesítenek.

Pl. egy hátad mögött lévő ablak, erős napsütéssel nem szerencsés. Ellenben tökéletes lehet például, ha veled szemben van egy ablak vagy oldalt. És nagyon sokat lehet javítani az összképen például asztali lámpákkal is. Ezek szórt fénye tökéletesen képes téged megvilágítani, így a kamera is jobb képátvitelre képes.

Ha most már megfelelően látnak és hallanak is, jöhet álmaid állásának online interjúja. Ha még nem jelentkeztél be rá, akkor keresd meg kedvenc állásod a DreamJo.bs-en!

  1. Online állásinterjún is ruha teszi az embert?

Ahogy egy személyes állásinterjún, úgy online is nagyon fontos, hogy miben vagy. Ahogy elmennél egy személyes találkozásra, úgy öltözz fel a számítógép előtt is. Külön szeretnénk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy ne csak felül öltözzön fel! Sohasem tudhatod, hogy mikor kell éppen felállnod működő kamera mellett az asztaltól.

  1. Tudd, mi van mögötted!

Mielőtt élesben közvetítenéd magad a másik félnek, nézz a hátad mögé! Van ott valami a polcon vagy a falon, ami jobb lenne, ha nem lenne ott? Ne legyenek szétdobált ruhadarabok sem az ágyon, vagy bármi hasonló, ami rossz színben tüntethet fel téged. A legtöbb program esetén van lehetőség előzetes kameraképet ellenőrizni, ezt mindenképp tedd meg, hogy lásd, mit látnak majd belőled.

  1. Használd a saját neved

Bármilyen platformról is legyen szó (pl.: Skype, Meet, stb.), használd a saját neved. Ne azt lássák, hogy pl. “gamerfater92bp” a neved! Ez komolytalan és egyáltalán nem profi, ezért is kell rá figyelned.

Ha a fentiekre ügyelsz, akkor már csakis rajtad múlik az interjú kimenetele.