Játékos csaj

Az NPD szokásos januári évösszegző jelentése segít teljesebb képet festeni az Egyesült Államok videojáték-piacáról, mely bár nyilván nem mond el sokat az európai helyzetről, az ipart legjobban befolyásoló ország állapota bizony komoly hatással lehet a 2013-as játékvilágra.

A legfrissebb statisztika szerint az amerikai otthonokban összesen 400 millió olyan eszköz van, ami internetre csatlakozik, tehát ebbe a számba beletartoznak az okostelefonok, a tabletek és a PC-k is. Laptopból és asztali gépből összesen 184 milliót számláltak össze, mobilokból 133 milliót, játékkonzolokból pedig 39 millió van a nappalikban, utolsó helyre szorítva a táblagépeket a maguk 31,8 milliós jelenlétével. De persze a jelentés csak az internetre csatlakozó készülékeket számolja össze, tehát a feltört konzolok arányáról és a kizárólag otthoni hálózatokat használó számítógépekről nem mond semmit.

Az NPD előrejelzése szerint a 2013-at uraló legfontosabb trend nem az internetre csatlakozó eszközök számának emelkedése, hanem a készülékek egymással való kommunikációjának általánossá válása lesz, erre pedig jó példa az Xbox 360-féle Smart Glass, a PS3-PS Vita összekapcsolódás, vagy akár a Wii U.