Noha Sam Levinson eléggé mellélőtt a Lily-Rose Depp és Abel Makkonen Tesfaye (The Weeknd) nevével fémjelzett Az idollal (amit aztán el is kaszáltak egy évad után), talán mindenki egyetért abban, hogy 2019-ben indult Eufória az egyik legjobb drámasorozat, ami az elmúlt években napvilágot látott. A középiskolások egy csoportja köré szerveződő sztori szemérmetlenül, tabuk nélkül értekezik az olyan komoly témákról, mint a szex, a drog, az erőszak és a depresszió (főként az utóbbi), méghozzá csodálatos fényképezés (köszönjük, Rév Marcell!) és kifogástalan alakítások közreműködésével.

A széria nem mellesleg olyan, ma már széles körben ismert színészeket tett fel Hollywood térképére, mint például a kétszeres Emmy-díjas (mindkettőt az Eufóriáért kapta) Zendaya, Sydney Sweeney, Jacob Elordi és Hunter Schafer, szóval ebből a szempontból is nagy jelentőséggel bír az opusz, melynek folytatása sajnos ennek ellenére is bajba került párszor. Első körben ugyabár az írók és a színészek sztrájkja akasztotta meg a munkálatokat, majd jött a Fezcót alakító Angus Cloud tragikus halála, tavasszal pedig már arról szóltak a hírek, hogy a stúdió az egyéb ajánlatok megragadására bátorítja a színészeket, mivel a forgatóköny finoman szólva sem akarja elnyerni a végleges formáját. Nagyon úgy fest viszont, hogy végre a helyükre kerültek a puzzle darabkái, maga az HBO jelentette be ugyanis nemrég, hogy sínen van az Eufória 3. évada.

euforia-hbo-sorozat-zendaya-sydney-sweeney-hunter-schafer-drama.jpg

A kép forrása: Teen Vogue

Olyannyira, hogy 2025 januárjában már el is kezdődik a forgatás, szóval jobb esetben végleges formát öltöttek a szkriptek, és nem kell újra módosítani őket. Az is biztossá vált, hogy a stáb magja (Barbie Ferreira kivételével) visszatér a projekthez, azt viszont még nem tudni, hogy lesz-e időugrás a sztoriban – tekintve, hogy idősebbek lettek a színészek, eléggé adná magát a dolog. 

„Nagyon örülök, hogy januárban végre elkezdjük az Eufória forgatását” – olvasható Francesca Orsi, az HBO drámasorozatokért és filmekért felelős vezetőjének közleményében. „Nem is lehetnénk boldogabbak a Sammel és ezzel a hihetetlen szereplőgárdával való kreatív parneri kapcsolat miatt. Alig várjuk, hogy elhozzuk a rajongók számára az Eufória új évadát.” Nos, mi is örülünk a hírnek, hiszen bőven van még potenciál ebben a történetben (és ezekben a karakterekben), szóval izgatottan várjuk az első képkockákat a soron következő (vélhetően utolsó) szezonból.