10-ből csak 3 játék nyereségesA Sony Europe volt, és a Codemasters, valamint az Edinburgh Interactive Festival jelenlegi elnöke szerint 2011-re a Playstation 3 legyőzi az Xbox-ot, az internetes videó lesz a média leggyorsabban fejlődő ága, valamint elmondta, hogy tízből csupán három játék hozza vissza a befektetett milliókat.

Deering figyelmeztette a fejlesztőket, hogy a mostani 10 milliós, és néha meg ezt is meghaladó fejlesztési költségek tarthatatlanok, figyelembe véve az eladási adatokat. Különösen igaz ez, ha azt nézzük, hogy tíz játékból csak három hozza vissza ezt az összeget.

„A tradicionális bevételi források nem lesznek elegendőek a jövőben, hogy finanszírozzák a játékfejlesztéseket, főleg úgy, hogy világszerte 20%-al csökkennek majd az eladások 2011-re.”

Rátérve a konzolokra, Deering szerint 2011-re a Playstation 3-nak több felhasználója lesz mint az Xbox 360-nak. Az elnök úr megjósolta, hogy 3 év múlva 70 millió embernek lesz PS3-a, és csak 40 millió-nak Xbox 360-a.

2011-re - Deering állítása szerint - világszerte 2,5 milliárd olyan ember lesz, aki rendelkezik majd olyan eszközzel, amin játszani lehet. Jelenleg 500 millióra saccolja a gamerek számát, úgy, hogy ebbe bele számolta az iPhone tulajokat is.