Hm, ezeknek a droidoknak van lézere is, meg közelharci fegyvere is, ha jól emlékszem... Vegyél pajzsot, gránátot (van külön ilyen elektromos-szerűség, droidok ellen), és persze ha tudsz, akkor ionfegyvert. Bastilával rakj fel valami jó erőt, és az is jó, ha Bastila már tudja a Droid Disable-t (asszem az már van 6-os szinttől). Ezt tudom csak mondani . Amúgy tüskét érdemes hozni, mert ha jól emlékszem, a pajzsát hatástalanítani lehet a droidnak.
Hú, erre van szükségem. A biztonsági pult melyik pontjában lehet hatástalanítani azt a vacak pajzsot? Szereintem emiatt nem megyek vele semmire, mert ezt a hatalmas droidot (ami a liftet őrzi) védi ez a pirosas energiamező.
Hm, ezeknek a droidoknak van lézere is, meg közelharci fegyvere is, ha jól emlékszem... Vegyél pajzsot, gránátot (van külön ilyen elektromos-szerűség, droidok ellen), és persze ha tudsz, akkor ionfegyvert. Bastilával rakj fel valami jó erőt, és az is jó, ha Bastila már tudja a Droid Disable-t (asszem az már van 6-os szinttől). Ezt tudom csak mondani . Amúgy tüskét érdemes hozni, mert ha jól emlékszem, a pajzsát hatástalanítani lehet a droidnak.
És milyen fegyverrel harcoljak ellene? Mert most két vibroblade van a kezemben, meg gránátokat dobok rá, de mindig kiüti a csapatomat.
A kardok megteszik (persze ha jól fejlesztetted a karaktert...) és aktiválj pajzsokat ha ennyire nem megy és vegyél vissza nehézségi szintből. első végigjátszáskor nehéz az a droid de...
Nem kellett volna újratöltened a vulkárbázist mert a sith bázison lévő droidot (szerintem arra gondolsz ami a liftet védi) nem tudod hatástalanítani, meg kell küzdened vele. Nem nehéz legyőzni...
A vulkár bázison lévő fagyasztós droidnál az a lényeg, hogy mindenki aki lőfegyvert használ, ionfegyverekkel legyenek felszerelve, és nem árt ha van valamilyen pajzs aktiválva, de ionfegyverekkel és ion- vagy plazmagránátokkal hamar el lehet intézni.
Bastilla kezébe meg ugyan úgy tudod rakni a fénykerdját mint minden más fegyvert csak mivel dupla pengés ezért nem mindegy melyik kezébe akarod rakni.
És milyen fegyverrel harcoljak ellene? Mert most két vibroblade van a kezemben, meg gránátokat dobok rá, de mindig kiüti a csapatomat.
Nem kellett volna újratöltened a vulkárbázist mert a sith bázison lévő droidot (szerintem arra gondolsz ami a liftet védi) nem tudod hatástalanítani, meg kell küzdened vele. Nem nehéz legyőzni...
A vulkár bázison lévő fagyasztós droidnál az a lényeg, hogy mindenki aki lőfegyvert használ, ionfegyverekkel legyenek felszerelve, és nem árt ha van valamilyen pajzs aktiválva, de ionfegyverekkel és ion- vagy plazmagránátokkal hamar el lehet intézni.
Bastilla kezébe meg ugyan úgy tudod rakni a fénykerdját mint minden más fegyvert csak mivel dupla pengés ezért nem mindegy melyik kezébe akarod rakni.
A pénzkeresetet megoldottam. De annak a droidnak a legyőzése nem megy...
Lenne egy igen sürgős dolog: vissza kellett töltenem a vulkár bázisos részt, mert nincs elég számítógépes tüském a sith őrszobában, és nem tudom azt a nyomorult biztonsági droidot kikapcsolni, ami a liftet védi. Meg akarom szerezni azt a 2000 kreditet (hogy abból tüskét vehessek), ami a vulkár garázs dny-i részén található, de az a fagyasztó droid mindig kinyírja a csapatomat. Hogyan lehet elintézni?
Lenne egy igen sürgős dolog: vissza kellett töltenem a vulkár bázisos részt, mert nincs elég számítógépes tüském a sith őrszobában, és nem tudom azt a nyomorult biztonsági droidot kikapcsolni, ami a liftet védi. Meg akarom szerezni azt a 2000 kreditet (hogy abból tüskét vehessek), ami a vulkár garázs dny-i részén található, de az a fagyasztó droid mindig kinyírja a csapatomat. Hogyan lehet elintézni?
Gyerekek, kiszabadítottam Bastilát!! Már a Sith bázison járok T3-M4-gyel, és Bastilával, de lehet hogy T3-at lecserélem Candarous-ra. Az lenne a kérdésem, hogy hogyam tudom Bastila kezébe adni Davlik duplapengéjű fénykardját? Mert így nem igazán nagy segítség, hogy ököllel harcol.
Ja igen, 20 mp alatt mentem végig a swoop pályán... Igazi rekord. Na mindegy, viszont T3-at ingyen kaptam meg, mert nem volt 2000 kreditem. Meggyőztem a boltost. Ennél kaptam csak sötét erő pontokat.
Elkezdtem az új játékot... Most 3 óra alatt eljutottam az Undercity csatornáinak bejáratához, ahol előzőleg több napot szenvedtem.
Most itt tart a karim:
Class: Soldier
Level: 5
Vitality: 65/65
Defense: 12
Strength: 15+2
Dexterity: 14+2
Constitution: 16+3
Intelligence: 10+0
Wisdom: 12+1
Charisma: 10+0
Fortitude: 7
Reflex: 3
Will: 2
A Feats-nél a meele weapons nál már világít mind a három rublika, csakúgy mint a blaster pistols-nál. A kezemben jelenleg két kard van.
Ezzel a helyzetismertetéssel merre kéne továbbfejlődnöm? És az miért van, hogy a skills-hez, és a feats-ekhez sokkal gyakrabban lehet pontot adni, mint a tulajdonságokhoz (Str., Dex., stb.)?
Huhh, hát innen szerintem a maradékot Wisdomra és Charismára rakd, nagyjából 2-2 arányban. Az AC-ddel (Armor Class) kezdj valamit, valami páncél, vagy ilyesmi, mert ez elég alacsony. Skillt minden szinten tudsz növelni, featet minden 3. (és mivel te Soldier vagy plusz minden 2.-on is) szinten kapsz, attribute-ot pedig minden 4. szinten. Szóval ez kötött!
Most lehet, hogy röhögni fogtok, de kétszer is úgy toltam végig a KOTOR 1-et, hogy a karakterem fejlődésével nem is törödtem Pozandr: ebben a kérdésben nem tudok segíteni Amúgy fent van neked a magyarítása, mert az sokat segíthet?(bár nem abban amiben neked kéne).
Most lehet, hogy röhögni fogtok, de kétszer is úgy toltam végig a KOTOR 1-et, hogy a karakterem fejlődésével nem is törödtem Pozandr: ebben a kérdésben nem tudok segíteni Amúgy fent van neked a magyarítása, mert az sokat segíthet?(bár nem abban amiben neked kéne).
A Feats-nél a meele weapons nál már világít mind a három rublika, csakúgy mint a blaster pistols-nál. A kezemben jelenleg két kard van.
Ezzel a helyzetismertetéssel merre kéne továbbfejlődnöm? És az miért van, hogy a skills-hez, és a feats-ekhez sokkal gyakrabban lehet pontot adni, mint a tulajdonságokhoz (Str., Dex., stb.)?
Zöld-piros is szép, csak Jediség szempontjából nem passzol . Mikor sittes voltam (), akkor lila-vörös párost csináltam. Na az elég sittes . Egyébként a Yavini állomáson lesz majd két különleges színkristály, ami tovább turbózza a kardot. Alapból ugyanis a színkristály csak esztétika. Ezek viszont erősek. Az egyik: Mantle of the Force (Az Erő Köpenye), ez szép türkiz, a másik a Heart of the Guardian (Az Őriző Szíve), ez ilyen bíboros-narancsos árnyalat.
Nem ismeres a történetét a játéknak, de én legjobban a Dantooine-t, és a Jedi képzést várom... Bárcsak már ott tartanék (tavaly nyáron vettem meg a játékot, de el kellett kezdenem tanulni a záróviszgámra, és csak most tudtam újra elővenni. OFF befejezve.)
Ha lehet, én kétpengéjű, zöld energianyalábú fénykardot fogok készíteni... Lehet?
OFF: Kézikönyvem van, de csak nemrég kezdtem el RPG-kel játszani, ezért nem ismerem még az RPG karaktergenerálás szabályait... Eddig főleg FPS-eket nyomtam.
ON: megköszönném, ha segítenél összehozni egy jó kezdőkarit.
Igen, nem ártana egy Baldur's Gate előélet a KotOR-hoz . De nem baj, szerintem menni fog, csak megfontoltan kell.
Ugye vannak az elején a kasztok, mikor elkészíted a karaktert (már, ha custom class-t és nem előre definiáltat csinálsz). Ezeknél a játékban is oda van írva, hogy melyik tulajdonságot, attribute-ot szeretik. Pl.: Soldier strength és constitution, egy kis dexterity, mert ezeket "támogatják" (vagy majd később, a Jedi Guardian-re érdemesebb specializálódni, mert az is hasonlókat "szeret", mint a katona).
A skill-eknél is észnél kell lenni: olyanokat válassz, amiket támogatnak az attribútumaid. Pl.: "Rombolás" (vagy destruction, a kézikönyvben magyarul van). Ennek támogatója, alapja az attribútumok közül az Intelligence. Tehát ha katona vagy, akkor nem érdemes erre rakni, mert nála ugye a Strength és a Constitution érdemesebb... (Illetve lehet dexterity-re is, ha távolsági fegyveres katonát akarsz, de akkor már inkább Ranger, vagyis Felderítő kaszt). A skill-ek többsége intelligencián, bölcsességen (wisdom), illetve dexterity-n alapul. Ezeknél azt érdemes választani, aminek nagyobb pontja van a karakterednél az attribútumoknál (ezért is érdemes pár pontot költeni dex-re a Soldierr kasztnál, hogy egyáltalán tudj valami skill-t használni - de csak párat, a fő a strength és a constitution maradjon!).
A "tulajdonságoknál", illetve az erőhasználatnál is érdemes ezeket figyelembe hagyni, hiszen nem tanácsos olyat berakni Soldier-nél, ami nagyon magas intelligence értéket követel. De ezeknél már nem kell annyira "kötődni", a lényeg az, hogy az attribútumokat jól oszdd el, a kasztodnak megfelelően. Illetve majd annak megfelelő Jedi legyél... (Ha Soldier vagy, a Jedi Guardian-t érdemes választani).
Én ennyit tudok mondani, azok alapján, amit eddig Kotor-ban csináltam. Nekem bejött, főleg második alkalommal. Akkor rendkívül könnyen ment a Taris is.
Szerintem csináljuk azt, hogy te leírod, milyen karit szeretnél . Én vagy más pedig megadjuk a pontokat, attribútumokat, amiket érdemes berakosgatni, hogy hatékony legyen. Sajnos egy RPG-nél könnyű ilyet elrontani, én is azért használom a kézikönyvet. Tehát, ha gondolod, s neked nincs kézikönyv, mi segítünk szívesen összerakni a karit.
Canderous-t csak a Taris végén tudod "megszerezni"... Tehát ő később lesz elérhető csak, sajnos.
Mission-t amúgy érdemes megtartani közelharcinak... Jól bánik a dual pengékkel is. Őt előre küldöd, vág, ti pedig lőttök (már, ha távolsági harcos a karid).
Carth-nál két pisztoly bejött, nekem legalábbis, Canderous volt a nehézlőfegyveres.
OFF: Kézikönyvem van, de csak nemrég kezdtem el RPG-kel játszani, ezért nem ismerem még az RPG karaktergenerálás szabályait... Eddig főleg FPS-eket nyomtam.
ON: megköszönném, ha segítenél összehozni egy jó kezdőkarit.
Igen. A Lower City csatornáiban vagyok. Egyelőre a kezemben csak egy vacak lézerpsiztoly van, Carth kezében kettő, Mission Vao pedig nem is tudom, hogy mivel támad..
Hát, Che, nem tettél boldoggá... Azt mondod, kezdjem újra az egészet? Megpróbálom... Így tényleg egy lehetetlen dolog hadakozni.
Candarous Ordo-t hogyan lehet beszervezni?
Szerintem csináljuk azt, hogy te leírod, milyen karit szeretnél . Én vagy más pedig megadjuk a pontokat, attribútumokat, amiket érdemes berakosgatni, hogy hatékony legyen. Sajnos egy RPG-nél könnyű ilyet elrontani, én is azért használom a kézikönyvet. Tehát, ha gondolod, s neked nincs kézikönyv, mi segítünk szívesen összerakni a karit.
Canderous-t csak a Taris végén tudod "megszerezni"... Tehát ő később lesz elérhető csak, sajnos.
Mission-t amúgy érdemes megtartani közelharcinak... Jól bánik a dual pengékkel is. Őt előre küldöd, vág, ti pedig lőttök (már, ha távolsági harcos a karid).
Carth-nál két pisztoly bejött, nekem legalábbis, Canderous volt a nehézlőfegyveres.
Igen, még csak a Taris-on vagyok Bastilia kiszabadítása előtt. Candarous Ordo-val már találkoztam, de nem nagyon akart beszélgetni. Csatlakozásról pedig még nem is beszélt... Jó lenne egy kis segítség, hogy túljussak ezen a részen. Remélem, hogy a többi bolygón nem esik nekem majd ennyi ellenfél.
Egyébként még nem vagyok Jedi. Ugyanabban az idétlen göncben szaladgálok, amelyben magamhoz tértem az Endar Space-en...
Igen, akkor baj van...
Milyen karit indítottál? Gondolom Scout-ot... Vagy valami hasonlót. Szerintem Soldier-t jobban megéri, az bírja a strapát, és az elején is tudsz vele mit kezdeni. SZVSZ.
Ekkor még csak Carth van és Mission... Ez is szívás... Ááááh!
Hogy raktad amúgy össze a karit? Csak úgy, találomra, ahogy megtetszettek a pontok, vagy pedig te is kinézted a kézikönyvből? Mindenképp annak megfelelően rakd össze, s a támogatott tulajdonságokat preferáld jobban, mert különben ez lesz, hogy már az elején elhaslasz. Sajnos itt még tényleg nem lehet sok dolgot tenni...
Próbáld meg szerintem újra kezdeni, itt még nem késő.
Én Soldier-t javaslok!
A szerkesztőségi anyagok vírusellenőrzését az ESET programcsomagokkal végezzük, amelyet a szoftver magyarországi forgalmazója, a Sicontact Kft. biztosít számunkra.