A YouTube helyzete és változásai nem tartozik szorosan a PC Guru Online profiljához, de mivel minden áldott nap használjuk, megkerülhetetlen eszköze az oldal működésének és a munkánknak, érdemes beszélni a nagyobb lépésekről, ezt a kritériumot pedig teljes mértékben kimeríti az, hogy bemutatkozott a YouTube Red.

Ez a YouTube előfizetéses változata, ami havi 10 dollár ellenében eltünteti a videókról a reklámokat, valamint lehetőséget ad arra, hogy ezeket letöltsük, hogy aztán offline nézzük meg, illetve a háttérben is futhatnak a videók. A YouTube Red magába foglalja a YouTube Music-et (korábban YouTube Music Key), a YouTube Gaminget és a YouTube Kidset, az előfizetés része pedig teljes hozzáférés a Google Play Music-hez.

Mindezen felül a YouTube tíz új, csak az előfizetőknek szóló műsorral is készül, amik közül az egyiket a CollegeHumor készíti, a másik pedig PewDiePie nevéhez fűződik, ez a Scare PewDiePie, ami egy valóságshow/kalandsorozat lesz, bármit is jelentsen ez. Lesz továbbá The Fine Brothers, Rooster Teeth és Fullscreen Films, Astronauts Wanted, Joey Graceffa, Wong Fu Productions, Alpine Labs, Toby Turner és MatPat is. A Google ígérete szerint az előfizetésünk minden eszközön működni fog, asztali géptől kezdve mobileszközökig.

A YouTube Red, és ezzel karöltve a YouTube Music, első körben csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, mégpedig október 28-tól, míg az új műsorok a jövő év elején kezdenek szállingózni. A YouTube Music egy külön alkalmazást is kap, ami az ígéretek szerint hamarosan megjelenik.

youtube-red.png