Tavaly év végén hatalmas sikert aratott az 1994-től 1997-ig futott kultikus X-Men rajzfilmsorozat folytatása, az X-Men ’97, amely annyira zseniálisan vegyítette a nosztalgiát a modern berendezkedéssel és a képregények súlyos témáival, hogy sokak szerint még az utóbbi idők legtöbb Marvel-moziját is csont nélkül lekörözte. Az alkotás minden kétséget kizáróan nagyot ment, így hamar zöld utat kapott a második évad, amit minden bizonnyal egy harmadik is követ majd a jövőben.

Ennek köszönhetően természetesen azonnal megindultak a pletykák, hogy az 1994-1998 között vetített, szintén kiemelten népszerű Pókember-sorozat is folytatást kaphat, amely ugyan 5 évadot élt meg, ám a történetet nem zárták le teljesen, mivel a sztori végén Peter Parker útra kell Madame Web segítségével, hogy megtalálják a főhős szerelmét, Mary-Jane Watsont, akit korábban a hős ősellensége, a Zöld Manó átlökött egy portálon. Az akkori showrunner, John Semper fejében anno megszületett a folytatás, ám a rajzfilmsorozatot gyártó Fox nem volt hajlandó pénzt adni rá, és közben a New World Entertainment nevű produkciós cég is tönkrement.

Most viszont itt a lehetőség tovább szőni a barátságos és közkedvelt Falmászó meséjét, aki egyébként egy rövid snitt erejéig az X-Men ’97 nyolcadik epizódjában is feltűnt. Talán az alkotók így akartak minket felkészíteni a Spider-Man ’98-ra?

Mindenesetre a Marvel Studios tévé és animációs részlegének feje reménykeltő nyilatkozatokat tett a jövőbeli projektekkel kapcsolatban: „Potenciál az mindig van, nem? Nem szeretném becsukni semmi előtt sem az ajtót. De úgy hiszem, hogy a belátható jövőben az X-Men ’97 fogja dominálni a ’90-es éveket, valamint az, hogy mennyi vendégszereplőt viszünk bele, és hány más történetet mesélünk majd el a többi Marvel-karakterről az említett korszakon belül.