Will Smith olyan színész, akit mindenki ismer, és nemcsak arról, hogy feleségét megóvva képes pofonokat osztogatni. Amellett, hogy a sci-fitől az akciófilmekig szerepelt már mindenféle mozifilmben, Magyarországon is járt, sőt nemcsak járt nálunk, de egyből belopta magát két kisfiú szívébe, mikor bevitte őket a vetítésre. Hazánkkal ápolt kapcsolata viszont ennél jóval régebbi, hiszen régóta imád egy játékot, ami Magyarországhoz köthető. Ez pedig nem más, mint…

will-smith-people-rubik-kocka-chris-pratt-pcguru-1.jpg

(Képek: People)

A Rubik-kocka! Will Smith évtizedek óta Rubik Ernő logikai játékának a rajongója, de annyira, hogy mikor A boldogság nyomában című filmben játszott, azt is elérte, hogy legyen benne egy olyan jelenet, amiben két perc alatt kirakja a kockát. Ebben volt segítségére a kocka-kirakás két bajnoka, Tyson Mao és Toby Mao. Talán nem meglepő, de nagy rajongásában Will Smith a forgatás után is folytatta a gyakorlást, később pedig olyan profi lett a játékban, hogy egy amerikai műsorban 55 másodperc alatt ki tudta rakni a Rubik-kockát.

will-smith-people-rubik-kocka-chris-pratt-pcguru-2.jpg

Azonban nem ő az egyetlen hollywoodi sztár vagy híresség, aki szereti Rubik Ernő játékát, valamint a szimpla rajongás mellett kísérletet tett azzal, hogy minél gyorsabban teljesítse a népszerű magyar játék kihívását. David Silva spanyol válogatott labdarúgó és Justin Bieber rekordjai mellett A galaxis őrzői Űrlordját és mostanában Mariót alakító Chris Pratt is könnyedén megbirkózott a Rubik-kockával, mintegy 3 perc és 16 másodperc alatt teljesítve a feladványt. És neked mennyi idő a rekordod?