A Zeus kódnéven futó, de a boltokban már Sony Ericsson Xperia Play néven keresendő készülék az Xperia X10 és a PSP Go ötvözete. Bezárva csupán egy 10 cm-es, 854x480-as felbontású, Bravia motorral megtámogatott LCD panelt és négy, Android-specifikus billentyűt látunk, széttolva viszont elénk tárul a telefon különlegessége: a PSP-ről kölcsönvett kezelőszervek és az analóg karokat helyettesítő érintőgombok.



Az Engadget beszámolója szerint a Xperia Playben egy Qualcomm MSM8655 processzor és egy Adreno 205 grafikus mag dolgozik, 512 MB memória társaságában. A CPU órajelére azonban nem derült fény, de tekintve, hogy Android 2.3-as operációs rendszer fut a telefonon és a készülék a tesztek során tisztességes eredményeket ért el, valószínűleg 1 GHz körül üzemel, a bugos és még optimalizálatlan szoftver miatt azonban nem túl kellemes élmény a Xperia Play használata telefonként -- játékok terén viszont már jobban muzsikált.

Tegyük hozzá azonban, hogy a PlayStation Store még nem indult el Androidon, így csak emulátorokkal lehetett tesztelni a telefon játékos képességeit, de ezeken a felhasználói programokon is szép teljesítményt nyújtottak a klasszikus, PlayStation 1-es játékok, így bizakodva tekinthetünk a hivatalos boltból érkező címek teljesítményére. Az persze már más kérdés, hogy kinek fog ez a hibrid megoldás kelleni, főleg úgy, hogy az Engadget számos tervezési bakit talált (kicsi hátsógombok, könnyel karcolódó hátlap, beragadásra hajalmos bekapcsoló gomb), s az Xperia név sem valami csalogató.