A hétvége nálunk nemzeti ünnepről, a játékvilágban pedig a BlizzConról és a Diablo 3-ról szólt, ez viszont messze sem fedte le az összes jelentős eseményt. A fejlesztők és kiadók ugyanis erre a három napra nagyon sok látványos videót adtak ki, melyekkel olyan játékokról nyerünk új információkat, mint a Back to the Future játéksorozat, vagy az új Mafia II DLC.

Back to the Future: the Game

A TellTale Vissza a jövőbe! filmekre épülő kalandjátékáról eddig még nem tudtunk sokat, ám hála a GameTrailers.com exkluzív videóinak, tisztázódott pár homályos részlet a játékról. Az első, hogy sok korábbi feltételezéssel ellentétben a Back to the Future: The Game (mely a tervek szerint három darabra szelve érkezik) a filmek után játszódik, gyakorlatilag hivatalosan is folytatva a kultikus trilógiát. Két hónap telt el Marty és a Doki utolsó találkozása óta, ám hősünk nem nyughat, ugyanis egyik nap megjelenik kertjében a Delorean, rajta egy üzenettel Dokitól, aki valami komoly zűrbe keveredett.



A játék műfaja a TellTale-től megszokott klasszikus kalandjáték lesz, grafikája pedig rajzfilmes irányba viszi a sorozatot. A hangokról már biztos, hogy Dokit Christopher Lloyd alakítja, Marty hangja viszont nem Michael J. Fox lesz (ennek oka egyesek szerint a legendás színész egészségügyi állapota), hanem egy bizonyos AJ LoCascio, aki az alant látható videó szerint kiváló munkát végez. Szerencsére Fox hagyta, hogy karakterét egy az egyben róla mintázzák, így a játék tényleg autentikus élményt nyújt majd megjelenésekor.



Mafia II: Joe's Adventures

A Mafia II alaposan megosztotta a közönséget, s én már akkor is biztos voltam benne, hogy félig üres játékot a kiadó DLC-kkel kívánja feltölteni. A korábbi, Jimmy's Vendetta nem volt valami nagy szám, a nemsokára megérkező Joe's Adventures viszont sokkal ígéretesebbnek tűnik. A sztori középpontjában a kétbalkezes Joe áll, aki, miután Vitót lecsukják, igyekszik mindent elkövetni, hogy barátja szabadlábra kerüljön. Húsz új Playboy, eddig még sosem hallhatott zenék, és új helyszínek várnak ránk. A csomag november 23-án érkezik, alant látható egy jó kis trailer belőle.



Two Worlds 2

Végül, de nem utolsósorban befutott egy csodálatos CGI trailer a közelgő Two Worlds II-ből. A látvány mindent üt, reméljük, hogy a játék is jól sikerül.