Papíron a Video Game Awardsnak az adott év legjobb játékairól kellene szólnia, azonban a két órán át hömpölygő show sokkal inkább nevezhető egy nagy reklámfelületnek, hiszen a kategóriák jelöltjei maximum csak az anyósülésen férnek el a bejelentések és kedvcsinálók mellett. Ezzel persze nincs különösebben gondunk, hiszen így a nyári találkozók után decemberre is jut egy nekünk, játékosoknak dedikált rendezvény, ahol a várva várt programokból kapunk még egy kis ízelítőt. Lássuk is, hogy idén mi mindennel jelentkeztek a cégek.

Tomb Raider

A jövő év elején újraindul a Tomb Raider sorozat, elölről kezdve mindent, s olyan helyzetben mutatja be Lara Croftot, amiben eddig még nem láthattuk: kétségbeesetten, egyáltalán nem a helyzet magaslatán állva próbál túlélni. Ez egy eredettörténet, melynek végén megszületik a jól ismert régészünk.



South Park: The Stick of Truth

Trey Parker és Matt Stone évek óta szórakoztat már minket népszerű rajzfilmsorozatukkal, ám most úgy érezték, hogy ideje terjeszkedni, s a casual játékosoknak célzott programok után egy AAA-kategóriájú alkotás keretében is elhozzák a coloradói városka furcsa lakóit.



Gears of War: Judgement

Tavaly lezárult a Gears of War történet Marcus Fenixre eső része, ez viszont nem jelenti azt, hogy nem készülhetne egy újabb rész, hiszen annyi mindent lehetne még elmesélni. Az új rész egy előzmény lesz, s a Locust-háború korai szakaszát mutatja be, néhány ismerős és pár új szereplő közreműködésével.



Assassin's Creed III: The Tyranny of King Washington

Az Assassin's Creed III elkészítése során a Ubisoft csapata igyekezett minél közelebb maradni a történelem valós eseményeihez, a letölthető tartalmakban azonban már elengedhetik magukat, s így megtudhatjuk, mi történt volna, ha George Washington királlyá koronázza magát a háborút követően.



Castlevania: Lords of Shadow 2

A Kojima Productions közreműködésével a MercurySteam élvezetes módon ültette át az addig síkban hódító Castlevania sorozatot, s most már úton van a folytatás is, melyben Gabriel Belmont Drakula szerepében küzd egy új ellenség és a családja ellen.