Jó, akkora dráma azért nem zajlik, pusztán az idei évre várt két legnagyobb címük csúszik egy picikét, már ami a PC-s változatokat illeti. Egyrészt a sci-fibe oltott középkori mészárolós játék, az Assassin's Creed csúszott át bolti megjelenésében április nyolcadikára (ennek az okait nem értjük, sajtóverzió már volt a termékből, és remekül működött), másrészt - ez talán fájóbb pont - a Tom Clancy nevével jelzett, első részében eszméletlenül hangulatos Rainbow Six: Vegas 2 április tizenötödikén debütál csak, kereken egy hónappal a konzolos változat után. Erre sincs konkrét magyarázat, bár jó eséllyel stratégiai húzásról van szó, elvégre egy hónap minden bizonnyal szoftveres változásokra nem túlságosan elég. Aggasztó tendencia, hogy mostanság a francia óriás minden PC-s változata késve érkezik a konzolos verziókhoz képest...

]{iegészítés: A napokban megérkezett a hivatalos sajtóközlemény is az Assassin's Creed Director's Cut Edition névre keresztelt PC-s portjáról. Az újdonság, ahogy azt korábban már említettük, négy új nyomozós küldetés; van például egy Rooftop Race Challenge, amelyben egy megadott helyre kell eljutnunk, illetve egy Archer Stealth Assassination Challenge, ahol a haver orgyilkosokat segítendő egy adott zónában minden íjászt ki kell nyírnunk.

Ami nyilván sokakat érdekel: ebben az anyagban szerepelt a gépigény is, lássuk tehát, mibe fáj nekünk Altair kalandja!
  • op. rendszer: Windows XP/Windows Vista
  • processzor: két magos 2.6 GHz Intel Pentium D vagy AMD Athlon 64 X2 3800+ (Intel Core 2 Duo 2.2 GHz vagy AMD Athlon 64 X2 4400+ vagy jobb javasolt)
  • RAM: 1 GB Windows XP / 2 GB Windows Vista
  • videokártya: 256 MB DirectX 10.0 vagy DirectX 9.0 kompatibilis kártya Shader Model 3.0 támogatással, vagy jobb
  • lemezterület: 8 GB
  • egyéb: Xbox 360 Controller for Windows javasolt
A támogatott videokártyák a következők:
  • ATI RADEON X1600*/1650*–1950/HD 2000/3000 sorozat
  • NVIDIA GeForce 6800*/7/8/9 sorozat
A csillaggal jelöltek esetében csak a PCI Express csatolójú kártyák támogatottak