A 2000-ben megjelent 3310-esre gondolok, melyet nem véletlen neveztek elpusztíthatatlannak. Számos olyan videó található róla az interneten, ami arról szól, hogy megpróbálják megsemmisíteni, de nem jön össze. De mi a helyzet most, így bő két évtizeddel később? Lássuk!

Van egyáltalán igény ütésálló telefonra?

Valóban az ütésálló telefonok felé tart az iparág? Ha az utóbbi éveket megnézzük az okostelefonok szemszögéből, akkor számos olyanba futhatunk bele, amikor egy adott sorozat kijelzője könnyen megsérült.

coolmo.jpeg

De nem is csoda, hiszen az érintőképernyős okoskészülékek megjelenésével egy érzékeny, sérülékeny felület került rájuk. És persze nem is az elpusztíthatatlanság volt a fő fejlesztési terület, hanem a minél jobb kamera, minél élesebb kijelző.

És ekkor léptek piacra a CAT mobiltelefonjai!

A Caterpillar a világ legnagyobb munkagépgyártó vállalat. Ki ismerné jobban náluk a kétkezi munkások, az építkezésen dolgozók, a telefonokat nem kímélő közegben munkálkodók igényeit? Egy olyan piaci résre találtak, amiben a tapasztalatukat maximálisan kamatoztathatják.

2012-ben jelentek meg CAT márkanév alatt a saját márkás készülékeik. Ezek egytől-egyig igazán strapabíróak. A mobiltelefon gyártásban való jártasság hiányát úgy ellensúlyozzák, hogy az angol Bullit Group segítségével készülnek bérgyártásban az okostelefonjaik.

Gyakorlatilag egy szűk csoport egyedi igényeire szabott okostelefonjait készítették el. Hasonló tulajdonságokkal rendelkező készülékek nem igen kaphatóak. Érdemes megnézni a fenti linken a CoolMobile.hu oldalán a kínálatukat, mert a célközönség imádja őket.

Mit tud egy Caterpillar okostelefon?

Mivel ezen a szűk piacon is vannak külön igények, megtalálható a CAT kínálatában a nyomógombos és az érintőképernyős okostelefon is.

Egyes munkakörök megkövetelik a kézvédő kesztyű használatát. Ilyen esetben aranyat érnek azok a készülékek, melyeket ezen védőeszköz levétele nélkül lehet használni. És persze elvárás velük szemben az is, hogy jól bírják a szélsőséges időjárási viszonyokat. Legyenek víz- és porállóak, bírják ki a komolyabb zuhanásokat is.

A legújabb telefonjaikban is megtalálható mindez: IP68-as szabvány szerinti víz- és porállóság, vagy említhetjük a MIL SPEC 810G katonai szabványt (ütés és ejtés elleni extrém védelem).

De ezenkívül még sok más is. Így például találkozhatunk 12 megapixeles Sony kamerával is a hátlapon, sőt hőkamerával is el vannak látva egyes készülékek. A más gyártóknál megszokott számokat tudják a CAT okostelefonjai is. 8 magos processzor, 6 GB RAM, 128 GB háttértár és 4000 mAh-s akkumulátor.

És persze tudják az NFC-t, és ujjlenyomat-olvasóval is felszereltek. Emellett nem hiányozhat belőlük a 3,5 mm-es jack csatlakozó és az USB Type-C sem.

Nem a csúcskategóriát képviselik, de nem is ez az elvárás feléjük. Nem a csillogás miatt vásárolják őket, és egyébként is abszolút megállják a helyüket.