• Friss kínai vetítései által újra az Avatar minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje
  • 2,8 milliárd dollárt termelt eddig James Cameron rendezése
  • A második rész 2022 decemberében debütálhat

A világ legnagyobb filmes piacának számító Kínában néhány hónapja ismét működnek a mozik, és újfent műsorra tűzték James Cameron 2009-es sikerfilmjét, az Avatart. Utóbbi tíz évig számított minden idők legnagyobb bevételét produkáló filmjének, míg a Bosszúállók: Végjáték felül nem múlta 2019-ben. Most azonban csupán pénteki 4 millió dolláros bevételével visszavette vezető helyét az Avatar, közölte a mindkét művet tulajdonló Walt Disney.

„Büszkék vagyunk, hogy elértük ezt a hatalmas mérföldkövet, de Jimet [James Cameront – szerk.] és engem leginkább az dob fel, hogy a film ezekben a kiszámíthatatlan időkben visszatért a mozikba. Szeretnénk köszönetet mondani kínai rajongóinknak a támogatásért” – mondta az Avatar producere, Jon Landau.

befejezodott-az-avatar-2-forgatasa-de-az-avatar-3-is-majdnem-kesz.jpg

Landau és Cameron jelenleg a film négyrészes szériává bővítésén dolgozik, a soron következő második epizód várhatóan 2022 decemberében debütál majd. Az Avatar 2,8 milliárd dolláros bevételnél jár eddig, nagy kérdés, hogy folytatásai megközelítik-e majd a nyitóepizód jövedelmeit. Érdekesség, hogy a filmtörténet harmadik legnagyobb bevételt hozó műve, a Titanic is a Disney birtokában van, amióta az óriás stúdió felvásárolta a 20th Century Foxot.

Forrás: MTI