Emily Bronte világhírű romantikus regénye, az Üvöltő szelek eddig több mint 20 feldolgozást kapott, amelyek közt bőven voltak filmek és tévésorozatok is. Az első még 1920-ban készült, a legutóbbihoz pedig 2022-ben volt szerencséje a nagyérdeműnek, és Hollywoodban most ismét úgy gondolják, hogy itt az ideje egy új adaptációnak, méghozzá a jelenkor felkapott alkotóival és sztárjaival a középpontban. A filmet Emerald Fennell írja és rendezi, aki az Ígéretes fiatal nőért már hazavihette az Oscar-díjat a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában, nemrég pedig a Saltburn című produkcióval bizonyította be, hogy nagyon ért a választott szakmájához.

A főbb színészek is megvannak, Heathcliffet Jacob Elordit fogja játszani, Catherine Earnshawt pedig az Oscar-jelölt Margot Robbie, aki mellesleg a LuckyChap nevű cégén keresztül a gyártásban is részt vesz majd (tegyük hozzá, Robbie már Fennell előző két filmje esetében is így tett, noha színészi minőségben kimaradt a buliból). Az Üvöltő szelek legújabb feldolgozása egyelőre az előkészítési fázisban tart, a tervek szerint a forgatás 2025-ben kezdődhet el az Egyesült Királyságban.

5799707942912953a7e4b3b8368f246dc6e271df2f578f5wm.jpg

A mellékszereplőkről még nem érkezett hír, bár Barry Keoghan nemrég elmondta a Varietynek hogy bármiben nagyon szívesen benne lenne, amire „Emerald ráteszi a kezét”.

A képek forrása: Variety, The Atrely