• Kritikákat gyártott a Acram Digital
  • A Valve eltávolította játékaikat Steamről

Elég amatőr módon bukott meg az Eight-Minute Empire és a Steam: Rails to Riches játékok fejlesztője, az Acram Digital. saját játékaikra érkezett értékeléseket "gyártottak", és az őket ért negatív hozzászólásokat nem igazán tolerálták, ezzel viszont sikeresen elérték, hogy a kamu játékokat gyártókhoz hasonlóan kidobják őket a platformról.

"Számos jelentést kaptunk arról, hogy az Acram Digital fejlesztésében készült Steam: Rails to Riches és az Eight-Minute Empire címei esetében az érékelések rendszerét manipulálták. Az eset kivizsgálása után úgy találtuk, hogy a fejlesztő, Grzegorz Kubas, megpróbálta felfújni a játékok értékelését. Ez a szabályzat ellen való, és nagyon komolyan vesszük. Grzegorz tettei miatt minden játékot és DLC-t eltávolítottunk, amit az Acram Digital fejlesztett, és a jövőben nem üzletelünk vele. Az érintett játékok tulajdonosai megtarthatják a programokat." - áll a Valve közleményében.

Kubas saját bevallása szerint nem fizettek pozitív értékelésekért, csak az ő saját hat, hamis fiókjáról, ugyanarról a számítógépről, ugyanazzal a fizetési módszerrel gyártott pár pozitív értékelést. Indokként saját frusztrációját jelölte meg, amiket az unfair kritikák nyomán érzett, ugyanakor hangsúlyozza, hogy egyedül őt terheli felelősség, erről levelet is küldött a Valve-nak és a választ várja. Valószínűleg hiába, ha érkezik is visszajelzés, szinte biztos, hogy nem kerül vissza az áruházba egyik cím sem.

steam-rails-to-riches.jpg