Mi az a Soft POS, és milyen előnyökkel jár?

A legmodernebb technológiák egyike, aminek segítségével okostelefonod, tableted egy app telepítésével tökéletesen biztonságos, és érintéses bankkártyás fizetésre alkalmas terminállá alakíthatod. 

Napjainkban, amikor szinte a telefonon éljük a társadalmi életet, amikor azon bonyolítjuk le a megrendeléseket és vásárlásokat, a felhasználók többsége rendelkezik mobilnettel. Ezt használhatod, amikor a vásárlók a kártyás fizetést szeretnék igénybe venni. Ehhez semmi más nem szükséges, csupán egy NFC chippel ellátott okostelefon vagy táblagép, amin legalább Android 8.0 operációs rendszer fut.

A Soft POS terminál előnye, hogy ha ilyen mobiltelefonnal rendelkezel, nem kell beruházni külön terminálra, a saját eszközöd használhatod, amivel költséget takarítasz meg. Emellett bárhol és bármikor eleget tudsz tenni a számlaadási kötelezettségnek, mindezt kényelmesen, élvezve a mobilitás szabadságát. 

A bérelt terminálokkal szemben ez ugyanúgy ott lapul a zsebedben vagy a táskádban, mint eddig, nincs szükség másik eszközre, nem kell plusz terhet cipelni magaddal. Vevői szemmel nézve pedig kényelmes, egyszerű, higiénikus és biztonságos megoldás, szinte észrevétlen folyamat. 

https-wwwbizpayhu-2022-julius-cikk4.jpeg

Hogyan működik a Soft POS?

Végtelenül egyszerűen működik ez a fizetési rendszer, épp ezért olyan szerethető mind a vállalkozók, mind vevőik részéről. A pénzügyi tranzakció tulajdonképpen három lépésből áll:

  1. A telefonra letöltött applikációba kell belépni és ott megadni a fizetendő összeget.

  2. Amikor az alkalmazás kéri azt, a vevő hozzáérinti bankkártyáját a telefonodhoz.

  3. A rendszer a fizetés sikerességéről üzenetet küld, Te pedig a nyugtát e-mailben vagy QR-kód segítségével tudod elküldeni az ügyfélnek.

A fizetés közben csak arra kell figyelni, hogy a Soft POS terminál csak az érintéses fizetésre alkalmas bankkártyákkal használható. 

Mennyire biztonságos ez a fizetési mód?

A kártyatulajdonosok érzékeny adatai nem tárolódnak a telefonodon, ezenkívül a Soft POS megfelel az Európai Uniós és a magyar szabványoknak és biztonsági előírásoknak is. A Visa és Mastercard biztonsági tanúsítványainak is eleget tett. 

A szükséges alkalmazás letölthető a Google Pay-ről vagy az Apple Store-ból. Azonban a személyes Soft POS terminál generálásához szerződéskötés szükséges egy olyan céggel, amelyik terminálok kihelyezésével is foglalkozik, mint a BizPay. Ezzel a vállalkozás egy magasabb szintjére léphetsz a saját és ügyfeleid kényelméért és biztonságáért.