Manapság nem túl előnyös dolog kis hazánkban szinkronszínésznek lenni, erre engednek következtetni a kedvezőtlen bérezésről szóló hírek, valamint a stúdiók és a forgalmazók sokszor érthetetlen döntései a régi, bevált hangok lecserélésével kapcsolatban. Egyrészt több színész is kifejezte azon panaszát, hogy kőkeményen alul vannak fizetve, konkrétan bagó pénzeket kapnak a munkájukért, és ezért egyszerűen nem éri meg a dolog a belefektetett energiát. Másrészt nem egy olyan eset történt korábban, hogy az adott színészt meg sem keresték a szinkronszerep ügyében, pedig elméletben (és az emberek elégedetlenkedő kommentjeit olvasva gyakorlatban is) azt várná a közönség, hogy egy híres sztárt legújabb filmjében pontosan ugyanaz szólaltasson meg, aki már sok-sok éve szolgáltatja az orgánumát az illetőnek.

Legutóbb Sinkovits-Vitay András jelentette be, hogy a Deadpool & Rozsomákban nem tér vissza Wolverine hangjaként, most pedig Sótonyi Gábor, Batman közkedvelt szinkronhangja írta meg egy Facebook-posztban, hogy a Bőregér jövő hónapban debütáló animációs sorozatában, a Caped Crusaderben sajnos nem ő szólaltatja majd meg a DC Comics méltán legismertebb szuperhősét:

gscgrz5xyaai61p.jpg

Sótonyi rengeteg rajzfilmben és sorozatban, köztük a 1992-97 között futott Batman: The Animated Seriesben és a 2001-2006 közt sugárzott Justice League-ben is kölcsönözte a hangját a Denevérembernek, így valóban evidensnek tűnik, hogy ha egy újabb animációs alkotásról van szó, akkor őt kérik fel elsőnek – mégsem így lett. A Caped Crusader egyébként 2024. augusztus 1-jén indul az Amazon saját streaming-szolgáltatóján, a Prime Video-n.