A konyhák megadják az egész ház alaphangját, így annak berendezése és dekorálása fontos feladat.

A konyhában rejlő varázs

A konyhák olyan különleges helyiségek, amelyek képesek nemcsak étkezést, hanem egy teljes közösségi élményt nyújtani. Egy inspiráló tér jelentheti a különbséget egy átlagos és egy fantasztikus nap között. Azok számára, akik nem szeretnék az egész konyhát felújítani, a kis frissítések is sokat segíthetnek. A szekrények és/vagy munkalapok cseréje jelentősen megváltoztathatja a konyha hangulatát.

konyhamax.jpg

Cseréld le konyhabútoraid a KonyhaMax.hu nagyszerű termékeire, hogy megújítsd konyhád, és egy igazán izgalmas térré alakíthatsd!

Általában a konyha a legfontosabb helyiség otthonunkban, mert ez a család mindennapi életének központja. Szinte mindenki a konyhában kezdi a napot egy csésze kávéval vagy reggelivel. Itt keletkeznek az emlékek, hiszen a család, a barátok és a vendégek általában ebben a helyiségben gyűlnek össze. 

Hogyan kezdjünk neki?

Mielőtt felszerelnénk az első szekrényt, tegyük fel magunknak a következő kérdéseket: Mik a céljaim a térrel kapcsolatban? Mennyit költhetek? Mi nélkül nem tudok élni? A legfontosabb tanács, amit a konyha átalakításához adhatunk, a tervezés. Ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy a költségvetésben maradhassunk, és mindent megvalósítsunk, amit szeretnénk. Érdemes tehát időt szánni ennek átgondolására. 

Mivel minden konyha és minden család egyedi a kötelező szükségleteit tekintve, ezért szánjunk egy kis időt az ideális tér felvázolására, és mérlegeljük azt, hogy a büdzséből mi mindent hozhatunk ki.

Tervezzünk okosan!

Az új elrendezés tervezésekor gondoljuk át, hogyan és hol használjuk a konyhai cikkeket. Rendezzük el a szekrényeket úgy, hogy a reggelizőasztal közelében tároljuk a reggeli étkezéshez használatos ételeket és a tálakat. Tartsuk a fóliákat és a tárolóedényeket a munkafelület közelében a maradékok becsomagolásához, az edényeket és evőeszközöket pedig a mosogatógép közelében helyezzük el, hogy megkönnyítsük a kirakodást. Ha hatékonyabbá tesszük konyhánkat, egyúttal élvezetesebbé, könnyebben használhatóbbá is varázsoljuk azt.

Nem állsz készen a falak ledöntésére? Ahogy egyre több család vágyik magánterekre otthonunkban, a zárt konyhák kezdik felváltani az évek óta népszerű nyitott alaprajzokat. A lakástulajdonosok manapság el akarják különíteni a főzést és az étkezést az otthoni szórakozóhelyiségektől; egyesek még irodaként is használják a konyhaszigetet, amelyet érdemes elzárni ház többi részétől. 

Ha konyhafelújításon gondolkodsz, tekintsd meg a KonyhaMax.hu kiváló konyhabútorait, kiegészítőit és elektronikai cikkeit, hogy megkapd a kezdőlökést a tökéletes helyiség kialakításához!