Tények a BlizzardrólA teaseroldal (nevezzük inkább "ízelítő oldalnak", valahogy kiver a víz az ilyen hangzatos angolos furcsaságoktól) fellövése óta gyakorlatilag olyan tűzijáték zajlik az internet szinte minden zugában a bejelentendő új Blizzard-játékkal kapcsolatban, hogy az ember lassan nem tudja eldönteni, vajon tényleg azt látja-e a képen, ami valójában ott van, vagy, az ő szeme rossz, és azok gondolkodnak okosan, akik a "töredező jégtáblából" kilátják a biztos tényeket. Azonban, ha már tények, a sok-sok spekuláción kívül ("Egyértelmű, hogy ez a WarCraft 4-et jelenti!" "Magától értetődik, hogy ez bizony egy StarCraft 2 demonstráció előjele" "Rock'n'Roll Racing van ott az árnyékok között! Én látom! A hangok is megmondták!") akad pár igen érdekes, elgondolkodtató információ is a dologgal kapcsolatban.

  • Az első, és legfontosabb, hogy az ízelítő oldalon látható kép, bár sok spekulációnak adott teret, egyértelmű módon nem árul el semmit: felbukkan rajta ugyanúgy egy Diablo 2 rúna, mint egy protoss szimbólum. Aki mást mond, az hazudik - a tény az, hogy ebből nem lehet semmire sem következtetni.
  • Rob Pardo bejelentette, hogy a hétvégi új Blizzard bejelentés nem küldetéslemez, honlapcsere, Battle.net upgrade, vagy valami szokásos "mindenki vár aztán mindenki pofára esik" lesz, hanem bizony egy új videojátéknak a bejelentése.
  • Az egyik külföldi híroldal, amely eddig minden információt "véletlenül elkotyogott", hozzátette, hogy az egyik szakember a cégnél megerősítette, hogy nem új sorozat egy darabját fogják bejelenteni - tehát egy folytatásról lesz lerántva a lepel. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a WarCraftot gyakorlatilag a WOW-val görgetik maguk előtt, a StarCraftból pedig már készül a nagy második rész... úgy már csak "jó pár cím" van hátra, köztük olyan régi sikerek is, mint a Rock'n'Roll Racing, vagy a The Lost Vikings, és természetesen az a "bizonyos másik is".

Tények a BlizzardrólNe kerülgessük tovább a forró kását. Egyelőre tényeink nincsenek, azonban az eddigi pletykák, a mostanában kipattant híresztelések, valamint a milliónyi más és más információmorzsa alapján gyakorlatilag egyértelműnek tűnik, hogy Diablo tér vissza hozzánk, immáron harmadszorra, hogy alaposan beleköpjön a menny és a pokol örökös küzdelmébe - ezek azonban csak találgatások. Az eddigi pofára esések miatt (emlékszem, hogy bár az olvasókkal együtt én is nagyon örültem a StarCraft 2 felfedésének, ugyanakkor nagyon el is voltam szontyolodva, hogy nem minden idők legjobb szintlépős hack 'n slashe folytatódik) arra kérek mindenkit, hogy kicsit mérlegeljen, foglalja össze az olvasott infókat a feltételezett Diablo 3 kapcsán, vegyen nagy levegőt, és velünk együtt várja izgatottan a hétvégét, amikor is végre minden kiderül...



]{iegészítés: Én minderre csak egyet tudok mondani, pontosabban inkább
mutatni. Köszönöm a figyelmet...(]{redenc)