A Wii U megjelenésével egy időben végre modernebb közösségi hálózatot mutat be a Nintendo. A szolgáltatás a Miiverse címet kapta, s a segítségével az eddigieknél jóval egyszerűbben léphetünk kapcsolatba a többi játékossal.

A rendszer egyik érdekes része, hogy a főmenüben a saját avatarunk és a barátaink mellett a régiónkban lévő, hasonló játékokkal szórakozó felhasználok avatarjai is feltűnnek, s az összes Mii üzeneteket küldhet, mégpedig publikusan, a „falunkon” át. Az elgondolás nemes, ám könnyedén vissza lehet vele élni, ha valakinek az pattan ki a fejéből, hogy mindenféle obszcén marhaságokat küldözget a világnak, s éppen ezért a Nintendo számos óvintézkedést vezet be.

Egyrészt az üzeneteinket egy szűrőprogram figyeli, ami a japán cég által beállított szabályoknak megfelelően szortírozza az üzeneteket. A második védelmi vonalban becsatlakoznak a felhasználók, akik megjelölhetik a szerintük sértő üzeneteket és rajzokat, végül pedig van egy harmadik vonal is, ami nem más, mint erre a célra felvett dolgozók, akik az üzeneteinket figyelik, s ha megfelel minden szempontból, kiengedik azokat.

A moderálás abból a szempontból jó, hogy a gép által esetlegesen hibásan fennakadt üzenetek eljuthatnak a másik játékosokhoz, rossz hír viszont, hogy ha túl sokan üzengetnek, s nincs elég moderátor, az üzenetek késhetnek, akár fél órát is.

A konzol egyébként még idén a boltokban lesz, valamikor az ünnepi szezon környékén. Pontos dátum még nincs, de a Ubisoft egyik fejlesztője szerint novemberben fog megjelenni a konzol, akárcsak annak idején a GameCube és a Wii.