Szeptemberben jön az új PSP!Először is végre kiderült, hogyan hívják majd az új „gyermeket”. Akik eddig PSP2-re, PSP-4000-re, vagy PSP XtraSlimSuperDuperEditionre tippeltek, azokat sajnos ki kell ábrándítanom, ugyanis az új masina neve „PSP Go!” lesz — legalábbis, ha hihetünk a 1UP cikkének. A „PSP Menjé’!”-t tehát az E3-on mutatják majd be, a boldog kis japók már szeptemberben villoghatnak vele a tokiói metróban, az USA-ban pedig késő októbertől vagy november elejétől lehet majd kapni. (Európai megjelenésről sajnos még nincs hír.)
Másik hír, hogy az UMD, mint olyan, huss, eltűnik, helyette 16 gigabyte-os flashmemória-kártya lesz a gépben. Így tehát a régi PSP-s szoftverrel nem lesz kompatibilis az új masina, ami szerintem nem túl bölcs ötlet, de hát a Sony tudja... A szoftvereket egyébként letöltéssel lehet majd megvásárolni a Sony shopon keresztül, ami felveti azt a kérdést is, hogy akkor a boltok polcain mégis fizikailag mi lesz.

Az irányítópanel ugyan felépítésében nem sokat változik (végül is nem kerül rá a második analóg irányítókar, amelyben sokan reménykedtek), viszont kihúzható és összecsukható lesz, így a képernyőnél várhatóan nagyobb méretre lehet számítani.

Szeptemberben jön az új PSP!Ha már itt tartunk, akkor a madarak 800x480-as felbontásról csiripelnek, sőt, még érintőképernyőről is, ami tényleg jó ötletnek hangzik, ha egyszer komolyan le akarják nyomni a DS-t , illetve az iPhone-t is a játékkonzolok terén. (Utóbbi ugyanis egyre nagyobb sikereket könyvelhet el.)

Induláskor 100 klasszikus és új PSP címmel kecsegtet a Sony, köztük megtaláljuk a Tekken 6-ot, a Soul Calibur: Broken Destinyt és a Grand Turismo Mobile-t is. Utóbbi kicsit vicces, ugyanis már 2004-ben is nagy csinnadrattával beígérték, aztán az égvilágon semmi sem lett belőle, de hát a remény hal meg utoljára. Figyelem, az itt látható (lenti) kép NEM, ismétlem, NEM a végleges terméket mutatja, csak egy Photoshopban összedobott valami (nem én voltam, hanem a 1UP), hogy nagyjából képben legyetek az új dizájnról.