Az E3-on láthattuk először a Square Enix új grafikusmotorját, mely betekintést engedett abba, hogy a cég jövőben megjelenő játékai milyen látványvilággal fognak elkápráztatni. A kiadott Agni's Philosophy techdemóban elképesztő részletességgel kidolgozott karaktereket és még szebb effekteket láthattunk, mindennek azonban megvan az ára: ahhoz, hogy a Luminous Engine ilyen szépen fusson, sok memóriára van szükség.

A Square Enix fejlesztési vezetője, Nozue Takesi az Edge-nek adott interjújában elmondta, hogy a demó futtatásához a nagyméretű, részletes textúrák miatt rengeteg memória kellett, így ezen a téren mindenképpen jól kell, hogy teljesítsenek a következő generációs konzolok, ha teljes pompájában akarják futtatni a motort.

Jó hír viszont a fejlesztőknek, hogy a Luminous Engine kifejezetten jól skálázható. A tervezők azt ígérik, hogy nem csak a jelenlegi- és következő generációs konzolokon, illetve PC-n érzi majd jól magát a motor, hanem mobiltelefonokra és böngészőkre írt játékokban is, annyira flexibilis.