Illetve nem is magával a Wii-vel volt baja Mike Hayesnek, sokkal inkább a közönséggel, akik inkább a casual rétegből vagy a gyerekek közül kerülnek ki. Az elnök úr a CVG-nek adott interjújában beszélt a tavaly megjelent MadWorld című horror-akciójátékuk viszonylag gyenge piaci szerepléséről. Bár a kritikusok jól fogadták az emberdarabolós, agyvelő-fröccsentős és gerinckitépős játékot, a Wii-exkluzivitás megölte a játékot.

Hayes egy évvel a játék megjelenése után úgy magyarázta a bukást, hogy "félreismerték a Wii közönségét". Ő személyesen ugyanis büszke a fejlesztő Platinum Gamesre, amiért az hajlandó volt egy ilyen kemény tartalmú játékot készíteni a Nintendo masinájára, de úgy gondolja, hogy a játékosok inkább a PS3-hoz és az Xbox 360-hoz nyúlnak, ha véres szórakozásra fáj a foguk. Szerinte jó példa erre a szintén Platinum-féle Bayonetta sikere is.

Nos, kedves Wii-tulajok... Amennyiben akartok még mást is a gépre, mint Mariót és Zeldát, ideje nekiesni a durvább cuccok vásárlásának, mielőtt a többi kiadó is hasonló véleményre jut.