Rosszul bánik alkalmazottaival a Crytek?

Különös blog tűnt fel az interneten a napokban. Az oldal szerkesztője (vagy szerkesztői) éles kritikával illeti a német Cryteket, mert állítása szerint a Yerli testvérek vállalatánál dolgozni olyan, mint rabszolgának lenni egy gályán.

"Úgy bánnak velünk, mint egy szelet hússal. (...) Hülye indokokkal rúgnak ki embereket, mindezt törvénytelenül, akik pedig ellenállnak, fenyegetéseket kapnak."

Bár hosszasan lehetne idézni a nem épp irodalmi stílusban megfogalmazott vádakat, értelmetlen lenne, mert pár szó után is leesik a mélyenszántó üzenet. Az oldal tizenhat dolgozót is megnevez, akik a rossz bánásmód miatt távoztak, pontosabban repültek a cégtől.

Bár hasonló sztori pár éve a Rockstarral is megesett, ott nem volt hivatalos reakció, míg itt az alapítók kisvártatva reagáltak a blogra.

"A Crytek dolgozóinak értéke nagyon magas. Ez az első alaklom, hogy bántani akarnak minket. Úgy vélem, igen jó kapcsolatot ápolunk a volt munkatársakkal, illetve igyekszünk ennek kialakítására. Az a tény, hogy komoly játékokat és technológiákat fejleszthetünk ki, az együtt dolgozók kiváló kapcsolatára és a csapaton belüli állandó harmóniára épül." -- mondta Avni Yerli alapító a Developnak.

Hozzátette továbbá, hogy a felsorolt nevek közül kilencen önszántukból hagyták el a céget, négyet "elengedtek", s összességében csak két elbocsátás került bíróság elé, hogy aztán mindkét pert megnyerje a Crytek.