Az Industry Gamers stábjával folytatott beszélgetése során a hosszú karriert maga mögött tudó fejlesztő leginkább a piac jelenlegi helyzetéről beszélt, ám kitért a konzolokra is, amiről érdekes elképzelése van. Garriott szerint talán, de csak talán lesz még egy konzolgeneráció, de ezeknek a gépeknek már gyakorlatilag befellegzett, az új királyok azonban nem a PC-k lesznek, hanem az okostelefonok, amik évről évre egyre nagyobb teljesítményűek.

„Úgy gondolom, hogy talán lesz még egy konzolgeneráció, de alapvetően ezek már halottak. Az a tény, hogy egyre erősebbek a zsebben hordható készülékeink, alaposan megváltoztatják azt, hogy mit is gondolunk egy konzolról.”

A konzolok bukását persze már sokan, sok helyen megjósolták, ám ezidáig egyik jövendölés sem valósult meg. Néha a PC-k újbóli előretörését vizionálják, mostanában pedig a valóban egyre erősebb okostelefonok és hordozható eszközök a slágerek. A legvalószínűbb forgatókönyv azonban az, hogy a konzolok még egy jó darabig velünk maradnak, egyrészt azért, mert már szaporodnak a pletykák az új gépekről, s mert a hétvégén (óriási leárazás volt a Fekete Péntek miatt) közel egymillió Xboxot értékesítettek, ez pedig minden, csak nem halott státusz.