A PS4 és a Sony egyik, papíron nagyon jónak ígérkező lehetősége az, hogy az előző generációs játékokat a felhőből közvetítve játszhatjuk a Gaikai rendszerén keresztül, hiszen ezzel megoldottá válik a visszafele kompatibilitás kérdése -- a Sony azonban itt nem akar megállni.

A Sony Worldwide Studios első embere, Josida Suhei egy interjúban elárulta, hogy szeretnék, ha a Gaikai nem csak a PS4-re, hanem PC-re, okostelefonokra és tévékészülékekre is képes volna játékokat közvetíteni, egyszóval az a cél, hogy mindenkihez eljuttassák a PS-játékokat -- a cég a saját gyártású készülékei mellett rivális gyártók gépein is szeretne jelen lenni és tartalmakat szolgáltatni. „Korábban már beszéltünk arról, hogy a PlayStation amolyan szolgáltatássá fog válni.” -- mondta Suhei.

Természetesen ez még csak egy terv, hiszen sok akadály van a Gaikai széleskörű és megbízható elterjedése előtt: Észak-Amerikában csak 2014-ben indulnak be a szerverek, Európában pedig még nem tudni, mikor válik a rendszer számára elfogadhatóvá az infrastruktúra.

PS-játékok PC-n a Gaikai jóvoltából