• A Sony kötelékébe kerülhet a Bluepoint Games
  • A bejelentésre állítólag három hónapon belül sor fog kerülni

Ha tippelni kellene, hogy melyik lesz a következő stúdió, amit felvásárol a Sony, akkor a legtöbben bizonyára a Bluepoint Games csapatára böknének, akik már régóta szoros kapcsolatot ápolnak a konzolgyártóval, az elmúlt években pedig a Shadow of the Colossus, illetve a PS5 nyitócímként tegnap debütált Demon's Souls révén bizonyították, hogy nemcsak az újrahangszereléshez értenek, de minőségi remake-eket is nyugodtan rájuk lehet bízni. Most pedig úgy tűnik, tényleg sor kerülhet a felvásárlásra, a ResetEra egyik felhasználója ugyanis két forrásra hivatkozva azt írja, hogy nagyon közel a megállapodás.

MarsipanRumpan szerint a Sony nagyon elégedett az austini csapatnál lévő munkahelyi közeggel és technológiai tudással, a Demon's Souls pedig egyfajta "végső teszt" volt, aminek ha jó lesz a folytatása (márpedig minden jel arra utal), akkor csatlakozhatnak a PlayStation Studios kötelékéhez.

Az üzletnek természetesen a Bluepointnál is örülnének, mert bár függetlenségüket feladnák ezzel, egyben biztonságot is jelentene számukra a Sony-hoz való csatlakozás a rendkívül gyorsan növekvő és fejlődő iparágban, valamint végre esélyt kaphatnának arra is, hogy a felújítások és remake-ek után egy eredeti, saját ötlettel rukkoljanak elő.

A bennfentesekkel teli gamer fórum veterán felhasználója szerint legkésőbb február 28-ig bejelentik a felvásárlást, és kikötötte, hogy ha erre mégsem kerülne sor, akkor törölni fogják a fiókját az adminok.