Bate

Idén valahogy nem hoz lázba az E3, a megjelenő játékok nagy része már a show előtt kiszivárgott, és egyébként is, nem ugrik meg a vérnyomásom az eddig megismert felhozataltól. A felbukkanó játékok nagy része már sokat megélt sorozatok (Halo, Gears of War, Need for Speed, Metal Gear, Dead Space, Sim City, stb.) újbóli megfejése, és csak nagyon kevés olyan új cím akad, ami tényleg megmozgatja a fantáziámat -- ha ez utóbbiak közül kellene kiemelni egyet, akkor az a Naughty Dog-féle Last of Us lenne, amiről szeretnék végre friss információkat megtudni. Hardver fronton nagyon úgy fest, hogy csendes lesz az idei év, ha minden a várt papírforma szerint megy, akkor sem az új PlayStation, sem az új Xbox nem fog bemutatkozni -- habár azt nem bánnám, ha a Sony és a Microsoft végül rácáfolnának erre. Végül nem lenne rossz, ha kiderülne, hogy pontosan mit is tud a Wii U (ha így fogják nevezni egyáltalán), mert kicsit már nevetségesbe hajlik, hogy a Nintendp kerek egy év alatt semmilyen új információt nem osztott meg velünk az új konzolról, miközben az elvileg idén már megjelenik -- és itt most nem csak a hardverspecifikációkra gondolok, hanem arra is, hogy a japánok ezúttal képesek lesznek-e normális online rendszert készíteni a masinájukhoz.

The Last of Us JátékképekThe Last of Us JátékképekThe Last of Us Játékképek

Chris

Semmi olyat  nem várok az idei E3-tól, amitől meglepődhetnék. Folytatások, jól bevált frenchise-ok  jönnek majd, ahogy azt megszokhattuk, de ezekről is jóval a kiállítás előtt tudhattuk, hogy jönnek. Az internet korában nehezen megoldható  a titkolózás, hiszen a kiszivárgott információmorzsákra azonnal lecsapnak a rajongók, pillanatok alatt elterjedt a Blizzard ötéves terve, vagy hogy milyen kiegészítőket terveznek kedvenc játékomhoz, a Battlefield 3-hoz. Érdeklődve várom viszont, hogy megérkezzenek az első olyan koncepcióvideók, melyek az új generációs konzolok teljesítményét hivatottak bemutatni. Kíváncsi vagyok a Microsoft új gépének technikai specifikációira is, de attól se hiszem, hogy padlót fogok majd. Ultrabrutális gép lesz, ami kenterbe veri a mai PC-ket, blablabla. Nagyon várom viszont, hogy mivel rukkolnak elő majd a Heavy Rain készítői, illetve hogy megtudjam, mikor érkezik a Starcraft 2 zerges epizódja.

PC Guru: Mit várunk az E3-tól...PC Guru: Mit várunk az E3-tól...PC Guru: Mit várunk az E3-tól...

Obo

Az E3 során mindenképpen az új Need for Speedet várom, mégpedig mert az utóbbi években sorozatosan csalódnom kellett a Black Box gárdájában, pedig ők voltak azok, akik a nagyszerű Undergrounddal új színt hoztak a szériába, a tuningolós dolgot pedig a Most Wanteddal a csúcsra járatták -- kár hogy aztán átestek a ló túloldalára, és sorozatban hozták a rosszabbnál rosszabb epizódokat. Nem volt hát csoda, hogy a Burnout-szériával remeklő Criterion kapta meg a gyeplőt, akik 2010-ben jó érzékkel a Hot Pursuitot modernizálták, most pedig a Most Wantedet veszik kezelésbe.

PC Guru: Mit várunk az E3-tól...

Igazából nincsenek olyan óriási elvárásaim a játékkal kapcsolatban: izgalmas versenyeket és üldözéseket akarok. Pont. Egy arcade versenyjátékban teljességgel feleslegesnek tartok mindenféle történetet, és az utóbbi idők termését nézve nem vagyok meggyőződve arról, hogy egyáltalán lehet valami elfogadhatót ebben a stílusban készíteni. Továbbá okos mesterséges intelligencia sem kell, elég ha folyton a nyakamban liheg a több sofőr; nem érdekel, ha csalnak és teleportálnak mikor nagyon megelőzöm őket, ameddig jól szórakozok, nem fogok panaszkodni, mert az ilyen típusú versenyjátékokban igen is az utolsó méterig legyen harc, küzdelem, és ha ehhez ez kell, hát legyen. Lényegében tehát a Hot Pursuitot kérem egy nyitott várossal, és már van is egy vásárlójuk.

Chocho

Egy betűhármas (na jó, négyes) tart lázban már tavaly ősz óta: GTA V. Tudom-tudom, a Rockstar évek óta kihagyja az E3-at, a játék egyetlen félhivatalos listára sem került fel, és így tovább, és így tovább... de! Ahogy egyetlen nagyobb játékokkal foglalkozó cég, úgy a magát az ipar fekete bárányának tartó Rockstar sem mehet el egy akkora esemény mellett szó nélkül, mint az E3, így ha nem is magán a kiállításon, de annak ideje alatt biztosra veszem, hogy kapunk valamilyen bejelentést a GTA V-ről. Hogy ez egy újabb, nulla információval bíró trailer lesz-e, pár kép, vagy egy fact sheet, rejtély. Egy viszont biztos: nyáron ki kell derülnie, hogy még ebben az évben kijön-e a játék (erre a boltoknak és vásárlóknak is fel kell készülniük), és hát mi lenne alkalmasabb egy ilyen földrengető bejelentésre, mint az E3 pár napja?



Egyébként magától a játéktól sokat várok. Nekem a GTA IV is nagyon tetszett, igaz, a végére kicsit kifogyott belőle a szufla, amit betudtam az új gépekkel (előtte mindegyik rész PS2-re készült) való rövid idejű ismerkedésnek és Liberty City szellemiségének. Most viszont egy napsütötte városban flangálhatunk majd, ahol egymást érik a dögös sportautók és a gyönyörű nők, a tengerparton forró homok várja a napimádókat, a klubok sötétjében pedig mindent meg lehet kapni a kellő összegért... Hajrá Rockstar, legyen a GTA V a következő Vice City!

És ti mit vártok az idei E3-tól? Osszátok meg velünk gondolataitokat a kommentek között!