Már a statisztikai nyers számadatai is impresszívek: 31 bejelentett teszt, ebből 23 beküldött, és ezek közül mindössze 5 (!) elutasított (a bejelentés nélkül beküldözgetett irományokat nem számítom bele). Az igazi meglepetés azonban a 23-as csoportban található: saját mércém szerint ebből 14 érte el a 90%-os minősítést! Volt két 70%-os, ahol a fogalmazási és a helyesírási gondok nyomták le a százalékot, és két erősebb, 80-85%-os, a többi azonban egész parádésra sikerült. Tudtam én, hogy baj lesz, de ahogy közeledett a határidő vége, úgy estem egyre jobban kétségbe, ugyanis táblázatomban egyre szaporodtak a 95%-os jelzések. Végül két pályamű maradt, ami versenghetett a dobogó legfelső fokáért: totyak InSecticide, és lala73 Army of Two tesztje. Igen, két új versenyzőről van szó ismét, és megint egy erős bemutatkozásról. Végül hosszas vívódás után, mindenféle szempontok figyelembevételével utóbbit hirdetem ki győztesnek, tehát

a 2009. januári „Tesztelj Velünk!” pályázat győztese lala73

-- gratulálunk neki!

Természetesen totyaknak is kijár az elismerés, és remélem, hogy továbbra is meglep majd minket újabb alkotásokkal. Ahogy szoktam, hadd emeljek ki ismét pár olyan írót, akik szoros versenyben voltak az erkölcsi elismerést jelentő dobogós helyekért: SasAlexander (Star Trek: Bridge Commander – majdnem beleszólt a két fent említett párbajába...), BelsoValtozas (Battle Realms), Raccan (a „szokásos” Morrowind-teszttel, ezúttal a Bloodmoon volt soron), de Matthawk, dragon83, AstroDave, mbence10, NDK-Turmixgép, Leon121, Bütyök és iverson2 is kitett magáért, akit pedig itt nem soroltam fel, annak a „gyakorlás teszi a mestert” és „jó pap holtig tanul” örökbecsű mondásokat ajánlom figyelmébe, melyek igazát saját magam is igazolni tudom.

A győztes pályaművet természetesen hamarosan olvashatjátok az oldalon, mint ahogy minden elfogadott tesztet is. Mielőtt bárki megkérdezné: tudom, hogy van még elmaradásunk a múlt havi írások publikálása terén is, de ezek legtöbbjéhez nincs képanyagunk, különben már rég kitettem volna őket. Amint a szerzők ezt pótolják (privátban mindenkinek írtam ez ügyben), a tesztjeik is kikerülnek. Általános tanács tehát, hogy lehetőleg ha már úgyis nyúztok egy játékot, készítsetek képeket belőle, főleg, ha olyan műről van szó, amelyről az interneten nehezen lehet fellelni normális felbontású, vízjelmentes képeket (más oldalról nem lopunk), és amúgy is sokkal jobban örülünk, ha galériánkban nem a mindenhol látható „egyenképek”, hanem egyedi, máshol nem megtalálhatóak virítanak.

Még egyszer gratulálok a résztvevőknek, hihetetlenül erős pályázati hónapot zártunk, amit mindenkinek köszönök, és remélem, hogy a februári, melyet ezennel megnyitok, és hamarosan a kiírást is élesítem, hasonlóan színvonalas lesz. Jó munkát, sok sikert hozzá!



]{iegészítés: azoktól, akik bejelentettek egy tesztet, de azt nem küldték be, jövő szerdáig, tehát február 4-ig várok egy privát üzenetet, hogy mi a szándékuk, addig fenntartom a lefoglalt címeket, utána, ha más bejelentkezik értük, átadom a lehetőséget!



]{iegészítés #2: Kikerült az oldalra a győztes teszt!



]{iegészítés #3: ...és már az InSecticide kivesézése is olvasható.