Főleg a Jóbarátok című kultikus tévésorozatból ismert Matthew Perry tavaly októberben hunyt el, holttestére októberben találtak rá a Pacific Palisadesban található otthonában. A halálát a hivatalos jelentés szerint fulladás okozta, mivel a színész a baj megtörténtekor épp a jakuzzijában lazult. Sokáig balesetként tartották számon az egészet, viszont a boncolás során kiderült, hogy nagy mennyiségű ketamin volt a szervezetében, és annak ellenére, hogy a sztár ketaminfúziós terápián vett részt, elvileg abból nem szabadott volna semmit sem találni a vérében a legutóbbi időpontja alapján.

Szóval Perry azon a bizonyos napon is fogyasztott az USA-ban egyébként legálisan kapható szerből, és ez közrejátszhatott a halálában. Emiatt május legvégén nyomozást indítottak az ügyben, és a vizsgálat mostanra hozott is némi eredményt. Az ügyészségnél összesen öt embert fogtak perbe, köztük két orvossal, Jasveen Sanghával (becenevén: a Ketaminkirálynő) és Salvador Plasenciával, alias Dr. P.-vel. A vádak között a „szövetkezés ketamin terjesztésére”, a „halállal végződő ketaminterjesztés”, a „ketamin birtoklása terjesztési céllal”, valamint a „szövetségi nyomozáshoz kapcsolódó adatok megváltoztatása és meghamisítása” is szerepel.

b331afd5e3a0c01e6b4a5b1fcebb85a7.jpg

Ezeket a vádlottakat jobban érdekelte az, hogy meggazdagodjanak Mr. Perryből, mint az egészsége” – nyilatkozta Martin Estrada ügyész.

Szerinte a vádlottak összesen 20 dobozt ketamint adtak el Perrynek 55 000 dollár értékben. Emellett idén márciusban a kábítószeresek között nagyjából 2 kg narancssárga pirulát foglaltak le Jasveen Sangha otthonába, és a vizsgálatot követően kiderült, hogy ezek metanfetamint tartalmaznak. Ezen felül 79 üveg átlátszó folyadékos tartalmazó üvegcsét is találtak, amikben ketamint és más tudatmódosító szereket mutattak ki.