• Christopher Nolan az atombomba fejlesztéséről és J. Robert Oppenheimerről készít filmet
  • Főszerepekben Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Florence Pugh és Robert Downey Jr.
  • 2023. július 21-re tűzték ki a premiert

Christopher Nolantől (Eredet, Csillagok között) megszokhattuk már a kirakós jellegű thrillereket, amik rendre a tudat, a lélek vagy a fizikai dimenziók megbontására építenek. Egyedül a Dunkirk nem illik szerzői életművébe, az inkább lineárisan csordogáló, háborús brit eposznak nevezhető. Következő rendezése ismét hagyományos történelmi témát feszeget, illetve félig-meddig életrajzi mozinak ígérkezik, komolyabb dramaturgiai csavarok nélkül.

mv5bmgm4mdvimgqtyjfmmi00ndhilthhn2mtytqxmmu4zgm3ndawxkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqv1.jpg
(A korábban közzétett fotó a főszereplőről. Forrás: IMDB)

Az atombomba készítésének munkálatait koordináló Manhattan projektbe, illetve egyik vezető tudósa, J. Robert Oppenheimer életébe nyerünk betekintést. Utóbbi egyébként később kommunista meggyőződésű feleségével együtt elítélte a hadikísérleteket, ami még izgalmasabbá teheti a film történetét. Főszerepben Cillian Murphy, Kitty Oppenheimert Emily Blunt alakítja, illetve Matt Damon, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Gary Oldman, Kenneth Branagh, Rami Malek, Jack Quaid és Casey Affleck is feltűnik a kamera előtt.

A Total Film új forgatási és jelenetképekkel hangol a 2023. július 21-i premierre. Ti moziban nézitek majd Nolan első Universal égisze alatt készült rendezését?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!