Pár hét és boltokba kerül a PS5, jönnek új játékok, például a remeknek ígérkező Demon Soul’s, de az új címek megjelenésére még egy kicsit várni. A havi PS Store összefoglalóra viszont nem: októberben is kerültek fel izgalmas és érdekes címek az áruházba, melyek közül most párat kiemelünk.

Star Wars: Squadrons

Az 1990-es évek elején, amikor a LucasArts még jó játékokat készített, olyan szuper alkotások születtek, mint az X-Wing Alliance, az X-Wing vs Tie Fighter, vagy a Tie Fighter, amelyek a mai napig a STAR WARS legikonikusabb űrhajóinak számítanak. A Star Wars: Squadrons ezeket a játékokat idézi meg, kampányban és online űrcsatákban. Sajnálatos módon az EA nem mert nagyon kockáztatni, illetve a premierkor néhány komolyabb bogár is csúfította a játékot, ugyanakkor a VR támogatás, és a nosztalgia miatt űrvadászoknak ajánlott játék, egy komolyabb leárazáskor pedig kötelező.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

FIFA 21

Idén sem a Konami, sem az EA nem villantott nagyot fociprogramok terén, hiszen egyik sem mutatott jelentős újdonságot. A FIFA 21-ben a védekezés ugyan jobb lett, de az egésznek inkább egy frissítés jellege van, mintsem teljes valós játék képe. Hogy hova fut ki a FIFA azt csak a következő teljes értékű rész (FIFA 22) megjelenésekor tudjuk meg, de az biztos, hogy teljes áron jelenleg nem éri meg megvenni az EA Sport alkotását, amelyben ráadásul a pay-to-win jelleg is erősen jelen van.

NHL 21

Az EA Sports októberben nemcsak a FIFA 21-et szállította, de az NHL 21-et is, az Egyesült Államok kedvenc hideg sportját, az aktuális NHL szezon játékadaptációját. Az NHL 21 korrekt iparosmunka lett, melynek legjobban sikerült játékmódja a kampány (Be a Pro) lett. A jégen siklani élvezet, ha csak magát a játékmenetet nézzük, ugyanakkor tálalásban már hagy kívánnivalót maga után a program, de ezen nem lehet csodálkozni: az NHL 21-et az EA Sport 2013-as Ignite nevű motorja hajtja meg.

Watch Dogs Legion

A 2014-ben bemutatott Watch Dogs az ígéretes koncepció ellenére sosem tudott igazán sikerjátékká válni, és ez igaz volt a második és a most megjelent Legion alcímű harmadik epizódra is. A pár nappal ezelőtt digitális boltokba került rész bár érezhetően karakteresebb cím lett, mint az előzőek, az ismétlődő mellékfeladatok miatt inkább munkának lehet érezni a játékot, ami egy AAA-kategóriás cím esetében nem éppen pozitív. London viszont bámulatosan néz ki, különösen Chicagóval és San Franciscóval összehasonlítva. A Watch Dogs Legion a sorozat rajongóinak valószínűleg tetszeni a fog, akik pedig nem szeretik, azok találhatnak az Ubisoft kínálatában más programokat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!