Lézersugaras nyomtató

A lézernyomtatók az irodák elengedhetetlen kellékei, azonban otthoni használatra is remek választásnak bizonyulnak. Ezen nyomtató tonerporral nyomtat, melyet hő segítségével olvaszt rá a papírra. Használatuk gyors, megbízható, valamint ezen nyomtatók nagy mennyiséget is könnyedén kezelnek. A tintasugaras nyomtatónál jóval gyorsabban nyomtat, hiszen átlagosan 30-40 oldal/perc sebességgel működnek.

A költségeket tekintve a lézernyomtatók esetében a beszerzési ár minőségi nyomtató esetében magasabb, üzemeltetése azonban kedvezőbb. Ennek oka, hogy a lézer tonerek – mint például a professzionális Q2612A toner - alacsonyabb áron beszerezhetők.

nyomtato-tipusok-melyiket-valasszuk-pc-guru.jpg

Kép forrása: New Africa - Adobe Stock

Tintasugaras nyomtató

A tintasugaras nyomtatók a tintát festékcseppek formájában viszi fel a papírra. Nagy előnye, hogy kiemelkedő képminőséget eredményeznek fekete-fehér és színes képnyomtatás esetében is. Egy használatával nagyfelbontású képeket is kiváló minőségben nyomtathatsz ki otthon. Emellett nagy előnyük, hogy kompakt méretben is megtalálhatók, tehát otthoni használatra tökéletes választás lehet egy tintasugaras nyomtató.

Amennyiben költségek szempontjából nézzük, beszerzési áruk alacsonyabb, fenntartásuk azonban valamivel drágább, mint a lézersugaras nyomtatók esetében.

Összességében tehát a lézersugaras nyomtató alacsony használati költsége, valamint szükséges tonerek, például egy minőségi Samsung toner alacsony ára miatt remek választás. A tintasugaras nyomtató pedig elsődlegesen kiváló képminősége miatt éri meg az árát. Az ár mellett olyan tulajdonságokat is érdemes figyelembe venni, mint például a szkennelési lehetőség. Ezek azonban az egyéni igények függvényében változnak.