Merthogy a Naruto sikeressége nem lehet kétséges, annak ellenére sem, hogy bár az első kötet még 1999-ben jelent meg, sokan még így sem hallottak róla. A sorozat az első évadban elérte a milliós példányszámot, és azóta csak nőtt a népszerűsége – manapság csak a Bleach és One Piece közelíti meg sikerességben (és innen is kérnénk a kiadókat, hogy ezeket is hozzák be...).

A sokéves múlt ellenére igazán csak az elmúlt pár évben tudott megjelenni a Naruto angol nyelvterületen is, de ezt legalább sikeresen tette: már Amerikában is messze ez a legnagyobb példányszámban értékesített manga. Akit érdekel, milyen lett az első kötet, a Képregény bemutatók menüpont alatt megtalálja a kritikát róla!

Természetesen rajzfilm, anime is készült az eredeti mű alapján, sőt, gyűjtögetős kártyajátékkal, akciófigurákkal, és persze játékváltozatokkal is kényeztetik a rajongókat. Vagy legalábbis elveszik a pénzüket, ugyanis az eddigi 32 (tényleg!) játékverzió közül csak két-három érte el legalább a gyenge közepes kategóriát... Na majd ősszel jön a „megváltó”, az X360-as Rise of a Ninja, amely az első 18 köteten alapul.


Ezúton szeretnénk egy kis játékra invitálni titeket! A MangaFan kiadó jóvoltából kilenc Naruto #1 kötetet sorsolunk ki azon olvasóink között, akik helyesen válaszolnak az alábbi kérdésre:

 

Mi a különbség a manga és a manhwa között?


And the winner is...

Íme a nyertesek! Hamarosan e-mailben is megerősítjük őket!

Nagy Balázs
Kiss Zita
Gorove Balázs
Borbély Gábor
Gulyás Judit
Pozsgai András
Grósz Tamás
Papp Sándor
Mészáros Hajnalka

Gratulálunk nekik!