Nem is olyan régen még arról szólt a fáma, hogy a PlayStation 4 sokkal olcsóbb lesz elődeinél. Nos, bár a gépet hivatalosan is bejelentették a héten, árcédulát nem kaptunk, így nyomban megkezdődtek a találgatások, hogy ugyan mennyi lesz az annyi. Az üzleti elemzők egyöntetű véleménye szerint egy drága konzol felér az ipari öngyilkossággal, mivel azonban a PS4 technikailag is a topon lesz, valószínű, hogy nem osztogatja majd fillérekért a Sony.

Egy ausztrál forgalmazó előrendelői státuszba tette a gépet, nem kevesebb mint 899 ausztrál dollárért, ami átszámítva nagyjából 700 eurónak felel meg. Ha ez igaz, akkor a PS4 a hír írásának pillanatában 205 ezer forintba kerül, ami nagyon-nagyon sok pénz, főleg itt, Magyarországon. De még külföldön is, a játékosok többsége nem engedhet meg magának egy ilyen durva kiadást, és ezen az egyelőre kiválónak tűnő startcím-felhozatal sem segíthet.

A Sony persze nem reagált a pletykákra, és nem is valószínű, hogy fog -- inkább az E3-on szépen elmondják, hogy mikor jön a konzol és mennyiért lehet majd megvenni. Addig pedig szorgosan gyűjtögethetünk a malacperselybe és reméljük, hogy a derék ausztrálok tévednek.