A Sony veszteségesen zárta a gazdasági évét, s nem is kis összegről beszélünk, hanem közel 6,5 milliárd dollárról. A négy éve tartó sorozatos mínuszok azzal magyarázhatóak, hogy csökkent a kereslet a cég televíziói iránt, valamint egyre nagyobb a lemaradásuk az Apple-lel és a Samsunggal szemben a hordozható eszközök terén.

Kaz Hirai, a cég frissen kinevezett vezérigazgatója kemény döntésekkel igyekszik megállítani, majd visszájára fordítani a süllyedést. Jövőre ilyenkor 2,2 milliárd dollár profitra számít, ám ehhez minden téren rá kell kapcsolniuk. A tervek szerint a Kelly Clarkson- és a Michael Jackson-licencek, a Csodálatos Pókember és a Sötét zsaruk III, a Vaio-számítógépek, a Bravia-televíziók, és persze a PlayStation-termékek, illetve játékok hozzák majd a pénzt, a kiadásokat pedig a globális munkaállományuk 8%-kal való csökkentésével, tehát 10.000 ember elküldésével faragják lejjebb.

A fejlődés egyik központi területét a játékok jelentik a digitális képalkotás és a mobilplatformok mellett. Nagy befektetéseket és technológiai innovációkat szeretne végrehajtani a cég, valamint nagyobb hangsúlyt fektetni a digitális terjesztésre, melynek középpontjában a PSN és egyéb, előfizetéses szolgáltatások állnak majd.