Nagy durranás készül a GearboxnálRandy Pitchford és társai (korábbi 3DRealms és Bethesda alkalmazottak) 1999-ben megalapították a Gearbox Software-t. Eleinte a Half-Life kiegészítőin dolgoztak és különböző portokon, amit vagy PC-ről konzolra (például a Valve remekművének a Sony és a Sega platformjaira való átültetése), vagy fordítva történt (mint az Xboxon nagy sikernek örvendő Halo átírása), illetve egy James Bond játék, a Nightfire PC-s verzióját is elkészítették. Ezután kezdtek el a Brothers in Arms sorozaton dolgozni, melynek első két része új megközelítésből tálalta a második világháború érdekfeszítő témáját. Azóta ennek a harmadik inkarnációján, valamint egy új, saját játékon (Borderlands) és az Alien FPS-en munkálkodnak gőzerővel.

Nagy durranás készül a GearboxnálLegalábbis eddig csak ezekről tudtunk, mostanáig. Ugyanis Randy (avagy DuvalMagic, ha a Gearbox fórumán használt nicknevét nézzük - az eredete egyszerű, nagyszerű bűvész is a cég vezetője) közzétett egy felhívást, miszerint sok tehetséges fejlesztőt keresnek egy olyan projekthez, ami egy elképesztően nagy durranás lesz. Konkrétan egy fődizájnerre van a legnagyobb szükségük, aki közvetlenül Randyvel és egy szűk csoporttal fog dolgozni a projekt előkészítésén (bár néhány programozót is felvesznek) és ez még így is lesz jó ideig, mert amíg a Hell's Highway és a Borderlands (ehhez is keresnek még embereket) nem készül el, addig ezen a játékon sem indul be teljesen a munka.

Nagy durranás készül a GearboxnálBővebben természetesen nem beszélhet róla Randy, de az eddigi felhozatalukat tekintve én elhiszem, hogy tényleg valami óriási meglepetésben lesz részünk, ha majd leleplezik a játékot. Annyi biztos, hogy AAA cím lesz, de azt már csak találgatni lehet, vajon saját szerzemény lesz-e vagy újabb licenc. Ha az első, akkor sajnos tippem sincs, de ha utóbbi, nos, ez esetben van néhány. Kezdve a Halo 4-gyel. Na, azért nem kell nevetni, hiszen a Bungie már mondta, hogy unja már egy kicsit a témát és szeretne máson dolgozni, a Gearbox számára pedig nem ismeretlen az univerzum. Másik jelölt lehetne a Heat (Szemtől szembe) című film feldolgozása, ami régi álma Pitchfordnak és több interjúban is hangoztatta, hogy szeretné majd megcsinálni, talán most jött el az alkalom (egy pénzzel tömött kiadó képében talán?).

Persze lehet teljesen más is a helyzet, hiszen csak vaktában lövöldözök, semmilyen támpontot nem adott Randy a projektet illetően. A bejelentésre leghamarabb talán nyár végén, ősszel kerülhet sor, de az sem lenne meglepő, ha csak jövőre történne meg. Én mindenesetre kíváncsian várom, eddig nem kellett csalódnunk a texasi fogaskerekek olajozott munkájában.