A mozgás fontosságát nem lehet elégszer kiemelni!

Természetesen itt nem arra gondolunk, hogy mindenkinek az összes szabadidejét a konditeremben kell töltenie és a testépítő karrier felé kell orientálódnia. 

Ma már olyan praktikus eszközöket is választhatunk a testmozgáshoz, mint a Termoszbolt.hu biciklis kulacsai. Ha már kerékpározás, akkor érdemes megemlíteni, hogy elegendő napi fél óra tekerés, és máris jó úton vagyunk az egészséges életmód felé.

Természetesen ez nemcsak a biciklizésre igaz, hanem az a napi fél óra lehet akár sétálás, futás vagy más aktívabb mozgásforma is. A cél leginkább az, hogy olyan aktivitást válasszunk, amit hosszú távon is tudunk és akarunk is űzni. Ez a legfontosabb a testmozgásban, hogy ne csak időszakosan végezzük.

Étkezés és folyadékbevitel

Rohanó világunkban nemcsak arra kell odafigyelni, hogy mit eszünk, hanem arra is, hogy hogyan és mikor. Fordítsunk nagyobb figyelmet arra, hogy mi kerül a tányérra, továbbá próbáljunk rendszert belevinni az étkezésbe! 

Osszuk el legalább napi 4-5 alkalomra, ne egyszerre együnk sokat! Az sem mindegy, hogy mikor ülünk le az asztalhoz: a diéta egyik legnagyobb “ellensége”, ha a nap végén, éjszaka visszük be a legtöbb élelmet, mivel utána már nem fogunk sokat mozogni.

termoszbolthu-2023-junius-linkmarketing-1.jpeg

A megfelelő folyadékbevitel napi 2-3 liter a minimum (!), amiről gondoskodni kell, és akkor még nem is kalkuláltuk bele azt, ha valaki sokat mozgott aznap, esetleg nehéz, fizikai munkát végez. Közeleg a nyár, egyre nagyobb figyelem hárul a vízfogyasztásra. A hőségben használhatunk hőtartó termoszt is, ami mindig nyújt számunkra egy kis jéghideg felfrissülést.

Egészséges nassolás

A nassolás egyáltalán nem számít bűnözésnek, a legfontosabb ilyenkor is az, hogy mi az, amit fogyasztani akarunk és mikor. Ne a legközelebbi csokiautomata felé induljunk, hanem töltsük fel snack dobozunkat például gyümölccsel, olajos magvakkal vagy joghurttal! Érdemes elkerülni például a chipseket vagy más, magas cukor- és szénhidráttartalmú élelmiszereket, ha nassolni van kedvünk.

A tárolásról sem szabad megfeledkezni, hisz az ételekkel kapcsolatban fontos, hogy rendezetten tartsuk őket otthonunkban vagy éppen a hűtőben. Akár egész hétre berendezhetjük az adagokat, így biztosan tudni fogjuk, hogy mi az, ami még belefér aznap, és mi az, ami nem. 

Mint ahogy a mozgás esetében is kiemeltük, úgy minden tanácsunkkal kapcsolatban fontos, hogy a rendszerességen és a hosszú távon van a hangsúly, hogy az egészséges életmód ne teher legyen, hanem minél hamarabb szokássá alakuljon, amiben nagy segítséget jelentenek a különböző kulacsok, termoszok és tárolódobozok.