Körültekintően választ állatot

Egy tudatos gazdi csak annak tükrében fogad be bármilyen állatot, hogy tisztában van a fajta alapvető tulajdonságaival, és ennek megfelelő körülményeket biztosít számára. 

Például, ha kevés szabadideje van és apró lakásban él, akkor tudja, hogy nála nem érezné jól magát egy hatalmas mozgásigényű, nagy testű husky, bármennyire is szép kutyának tartja. Ellenben ilyen körülmények között egy yorkshire terrier, vagy egy palotapincsi ideális társ lehet. 

Egy megfontolt ember, mielőtt gazdává válna, végiggondolja, hogy az ő életmódja, szokásai milyen habitusú állat számára megfelelőek, és eszerint hozza meg döntését. 

Tudja, hogy minden állatnak saját személyisége van

Akik nem szánnak kellő időt és energiát arra, hogy foglalkozzanak az állataikkal, azoknak könnyen úgy tűnhet, hogy minden kutya vagy macska egyforma. Ez azonban hatalmas tévedés. Az állatoknak is ugyanúgy megvan a saját személyiségük, még két azonos fajtájú, egy alomból származó példány is mutathat teljesen eltérő viselkedést. 

Egy igazi állatbarát számára azonban nem is kérdés, hogy kedvencének például határozott ízlése van az eleségeket illetően, olyasmivel szeret játszani, ami a többi állatnak eszébe sem jutna, vagy teljesen egyedi módon fejezi ki a ragaszkodását.

https-petguruhu-2021-november-cikk6.png

Minden téren gondoskodik kedvencéről

Rövid láncon, a kert végében ülő kutyák, ki tudja merre csavargó, kinti macskák. Nos, a gazdáik nem gondolták át alaposan, miről is szól az állattartás. Aki viszont elkötelezett állatbarát, az odafigyel kedvence jóllétére, fizikai és pszichés szinten is. 

Alapvető, hogy az állat nincs kitéve az időjárás viszontagságainak, kényelmes fekhelye van, rendelkezésére állnak játékok, és persze nem házi kosztot, hanem jó minőségű állateledelt kap a táljába. Egy felelősségteljes gazdi nem sajnálja az időt arra, hogy alaposan megnézze a Petguru kínálatát, ahol a tápoktól kezdve a felszerelésig mindent megtalál kedvence számára. 

A megfelelő körülmények biztosítása mellett pedig kellő időt szán kedvence nevelésére, tanítására, szocializációjára, illetve a közös játékra is. Egy háziállat csak akkor lesz boldog, ha nem érzi magát elhanyagoltnak, hisz neki az a legnagyobb öröm, ha a gazdája foglalkozik vele. 

Odafigyel kedvence egészségére

Az állatorvosok rendelőit nemcsak akkor kell felkeresni, amikor már nagy a baj. Minden évben ajánlott egy általános állapotfelmérés, ilyenkor sor kerülhet például a kötelező és ajánlott oltások beadására, féreghajtásra, fogkőleszedésre.

Egy felelősségteljes gazdi számára mindezek fontossága nem is kérdés. Ha pedig az állat szemmel láthatóan szenved, akkor a halogató hozzáállás helyett azonnal segítségért folyamodik, legyen akár éjszaka, akár hétvége.