Mint sok más minden, ez a téma is fekete vagy fehér. Vannak, akik élből elutasítják a hűtőmágneseket, mondván elcsúfítják, zsúfolttá teszik a teret, míg mások semmi pénzért nem válnának meg tőlük, az emlékeiktől és élvezik, hogy a hűtőajtó ki sem látszik alóluk. 

De miért örvendenek ilyen nagy népszerűségnek a hűtőmágnesek? Honnan ered a szokás? Ennek jártunk utána.

Mi az a hűtőmágnes?

A hűtőmágnesek egy olyan, rendszerint kis méretű, dekorációval ellátott tárgyak, amelyeket elsősorban a hűtőszekrények ajtajának, sok darabos gyűjtemény esetén azonban már az oldalának díszítésére használunk. A Mesés cuccok hűtőmágnes kínálatából is többféle anyagú, formájú és méretű darab közül választhatsz ízlésed és a hűtőajtón rendelkezésre álló hely alapján.

mesecucc.jpg

A hűtőmágnesek egyik oldalán (legyenek akármilyen formájúak, méretűek, díszítettségűek, 2 vagy 3D kialakításúak), mágnes található, amely a rögzítésre szolgál. 

Hűtőmágneseket ma már szinte mindenhol beszerezhetünk, kedvelt ajándéktárgyak, és egyesek számára olyanok, akár a bélyeggyűjtemények. 

A hűtőmágnes rövid története

A hűtőmágneseket az Egyesült Államokban találták ki valamikor a XX. század elején. Gyorsan népszerűvé váltak, így 1970-ben szabadalommal védette le a St. Louis-i William Zimmermann.

Az első darabok tömörek vagy henger alakúak voltak, ma már viszont számtalan variációban léteznek, akár fűszertartó hűtőmágneseket is találni. 

Hamar felismerték, milyen nagyszerű reklám- és promóciós termék lehet, így céges ajándékként is gyakran találkozni vele. 

Hűtőmágnes ajándékba

A hűtőmágnest gyűjtők nagy száma alapján biztos a Te családodban, ismeretségi körödben is vannak olyan személyek, akik élnek-halnak ezekért az apró tárgyakért, eetleg hobbiszinten gyűjtik is őket. Óriási örömet szerezhetsz vele, ha ilyennel leped meg őket a jeles ünnepeken vagy csak úgy, amikor olyan helyen jársz, ahol hozzájuthatsz egyhez.

Vannak, akik csak azokat a hűtőmágneseket gyűjtik, amelyet ország- vagy világjárásaik közben szereznek be, ezekkel mintegy térképként használják a hűtőszekrény ajtaját. 

Miért olyan népszerűek?

Nemcsak mi felnőttek szeretjük az emlékeink miatt, de a kisgyerekek is kedvelik ezeket az apró tárgyakat, hiszen szép színesek, de könnyűek és jól lehet pakolgatni őket. 

Feliratos, de akár különálló betűkből, számokból készült hűtőmágneseket is beszerezhetünk, amelyek alkalmasak üzenetek közvetítésére, így a hűtőajtó üzenőfalként is funkcionálhat. 

Szeretjük bennük, hogy nemcsak díszítenek, emlékeket idéznek, de alkalmasak rajzok, fényképek, bevásárlólisták rögzítésére is.  

Mi magunk is készíthetünk akár fényképeset, hobbiboltokban beszerezhető hűtőmágnes keretekbe, de bármilyen pici emlékből, akár egy söröskupakból, kavicsból is, mágneskorong és ragasztó vagy öntapadó mágnescsík segítségével.