Milyen formában fogyaszthatjuk?

Akik idegenkednek a nyers fokhagymától, de többet szeretnének tenni az egészségükért, azoknak például a Vimana vitaminok és étrend-kiegészítők is megoldást nyújthatnak. Egy kicsi kapszulában 300 mg olajos fokhagymakivonat található, emellett pedig 5 mg allicint is tartalmaz. Ezekből a kapszulákból naponta 3x1 darabot érdemes fogyasztani, hogy egészségünket fenntartsuk. 

Fokhagyma kapszula

Vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavat, különféle nyomelemet, biológiailag aktív anyagot, enzimet is tartalmaz. A legfontosabb hatóanyaga az allicin, ami erős antibiotikus hatásáról ismert és kedvelt a gyártók körében. Az allicin egy fűszer és gyógynövény, ami kiváló tisztító hatással és méregtelenítéssel támogatja egészségünket. Nagyon jól bevethető a Candida fertőzésekkel és a légúti megbetegedésekkel szemben.

Erős értágító hatása is van a fokhagymának, de emellett csökkenti a vér koleszterinszintjét is. Akiknek a legutóbbi vérvételkor megemelkedett a koleszterinszintje, azoknak mindenképpen érdemes átgondolni a kapszula szedését. Akik hajlamosak a vérrögképződésre, vagy éppen egy balesetből lábadoznak, és be vannak gipszelve, azok is szedhetik a kapszulákat, hiszen sokat segíthet a teljes felépülésben. 

httpsvimanahu-2024-julius-cikk1.jpg

Mit tudhatunk az étrend-kiegészítőkről és mikor jó alkalmazni?

Ma már élelmiszernek minősülnek, erről a jelenleg is érvényben lévő európai uniós szabályozás rendelkezik. Minden kapszula egy tápanyag-koncentrátum, amely kedvező élettani hatással bír. Ma már igen fejlett technológiával gyártják az étrend-kiegészítőket és a vitaminokat, de azért járjunk utána a megbízható gyártóknak. 

Mindenkinek változó a napi tápanyagszükséglete és elképzelhető, hogy normál ételekkel nem is tudja bevinni a szükséges mennyiséget. Vannak olyan időszakok, amikor nagyon oda kell figyelni a tápanyagra és annak minőségére. Ilyen lehet a várandósság és a szoptatás időszaka is. Fontos, hogy ne feledkezzünk meg azokról sem, akik éppen szigorú diétán vannak, és ha akarnák sem tudnák fedezni a szükséges tápanyagmennyiséget. 

Kérjük ki orvos véleményét!

Még a termékek beszerzése előtt kérjük ki egy szakorvos véleményét, hiszen például a háziorvosok tisztában vannak a jelenlegi egészségügyi állapotunkkal. Elképzelhető, hogy van egy dietetikus is, aki a diétánkat felügyeli, így tőle is bátran kérjünk tanácsot.

Alaposan át lehet beszélni, hogy mi az ami éppen hiányzik az étrendünkből, és mi az amit feltétlenül szükséges lenne bevinni a szervezetünkbe. Minden ember más, így nem érdemes a szomszéd által szedett vitaminokkal és táplálékkiegészítőkkel bombázni testünket.