Ha azt szeretnénk, hogy sokáig megőrizzék eredeti minőségüket, állagukat, és ne vegyék át egymás illatát sem a tárolás során, érdemes vákuumcsomagolásba tenni őket.

A vákuumcsomagolás gyakorlati előnyei

Egy bevásárlás során általában nemcsak azokat az élelmiszereket vesszük meg, amelyeket azonnal elfogyasztunk, hanem néhány napra, akár egy hétre is előre vásárolunk. Ez azonban azzal a veszéllyel fenyeget, hogy egyes élelmiszerek elveszíthetik a frissességüket, esetleg megromlanak.

sous.png

A jelenlegi magas élelmiszerárak mellett kevés család engedheti meg magának, hogy élelmiszereket dobjon ki, mert azok tönkre mentek. A problémára megoldást jelenthetnek a Sous Vide Hungary vákuumfóliái, a vákuumcsomagolás, amivel ötször annyi ideig maradnak frissek az élelmiszerek, mint vákuum nélküli tárolás esetén. Az itt kapható vákuumfóliák prémium minőségek. A cég termékei háztartási és nagyüzemi felhasználásra egyaránt alkalmasak.

Az élelmiszerek eredeti ízének és állagának megőrzését a vákuumfóliában az biztosítja, hogy nem veszítik el a nedvességtartalmukat. Ezáltal a szavatossági idő jelentősen megnövekszik.

Gyakori probléma, hogy a gyümölcsök megbarnulnak a tárolás során, ez vákuumfóliával megelőzhető. Vákuumfóliában a füstölt termékek nem száradnak ki, a zsír nem avasodik meg. A hűtőszekrényben nem lesz összekeveredett, kellemetlen ételszag, az élelmiszerek nem veszik át egymás illatát. Ha le szeretnénk fagyasztani a termékeket, erre a célja is előnyös a vákuum, ugyanis ezzel megőrzik az eredeti zamatukat.

Vákuumcsomagoló gép vákuumfóliával

Vákuumcsomagoló gépet akár otthonra, akár az élelmiszeripari vállalkozásunkba érdemes vásárolnunk, hiszen hamar megtérül az ára. Használata egyszerű, csupán a megfelelő vákuumtasakot vagy fóliát kell beszerezni hozzá.

A vákuumtasakok belső oldalát légbordázott kialakítással durvítják, így ezek a felületi egyenetlenségek a tasak két oldala között mintegy távtartóként fognak funkcionálni. Ezáltal a vákuumgép a tasakból el fogja tudni távolítani a levegőt. Otthoni használatra a 90 mikron vastagságú fóliát érdemes megrendelnünk, míg az ipari vákuumgépekhez ennél vastagabb fólia szükséges.

Milyen anyagból gyártják a vákuumfóliát, vákuumtasakot?

Ezeknek a csomagolóanyagoknak a gyártása során elsődleges szempont az, hogy az élelmiszerbiztonsági előírásoknak, és az EU 2002/72/EC élelmiszeri szabványnak megfeleljenek. Nem tartalmaznak semmilyen káros anyagot, mint a Bisphenol-A, ólom, ftalát, polietilén. Így magas hőmérséklet esetén sem oldódik ki belőlük káros anyag. Megfelelnek a higiéniai előírásoknak, vízzel, gőzzel szemben ellenállóak.

Ha modern, praktikus és helytakarékos csomagolási megoldást szeretne alkalmazni a háztartásában vagy a vállalkozásában, érdemes böngésznie a Sous Vide Hungary termékkínálata között.