Habár a Milo & Kate nemrégiben techdemónak lett kikiáltva, a Lionhead fejese, Peter Molyneux jóval többnek tartja ennél. A programot a 2009-es E3 óta először tegnap láthatta mozgásban egy kisebb közönség a Technology, Entertainment and Design Global Conference rendezvényen, tudósított a BBC. A félreértések elkerülése végett szögezzük le, hogy Kate nem az E3-as demó hölgyvendége, hanem Milo kutyája, akit eddig még sehol sem mutattak meg (most sem).

Mégis megjelenhet a Milo & Kate?

A mester 18 percen át prezentálta a programot, melyről elmondta, hogy bár a Microsoft jelenleg nem tervezi kiadását, egy nap még lehetséges, hogy boltokba kerül. Molyneux állítása szerint egyébként Milo tanul, és ahogy emberek milliói kezdenek játszani vele, úgy lesz egyre okosabb. Ugyanakkor Milo mindig megtartja saját önállóságát, és mindenkivel szemben másként viselkedik, ahogy azt az életben is teszik az emberek. Ezáltal ahány felhasználó, annyi Milo születik.

A bemutatón csak a játék elejét mutatták meg, azt a részt, amit anno már mások is kipróbálhattak. A tavalyi reakciókon még érződött, hogy Milo csak egy trükk, most viszont nem volt lehetőség beszélgetni vele, így nem derült ki, hogy mennyit fejlődött az elmúlt esztendő folyamán. Molyneux egyébként azt mondta, hogy a játék későbbi részei jóval sötétebb tónust képviselnek, ám hogy ez alatt mit értett, egyelőre rejtély.