Nemrégiben adtunk róla hírt, hogy az Activison bezáratott egy rajongói portált, mely az ősrégi, ma már semmilyen anyagi hasznot sem nyújtó Sierra kalandjátékokat tette elérhetővé ingyen. Mivel viszont az Activison a Sierra jogörököse, megengedhette magának, hogy bezárja az oldalt, mélységesen felháborítva ezzel a szabad szoftverek és régi játékok fáradhatatlan élharcosait.

Azóta viszont felpörögtek az események. Az oldalt üzemeltető Martin Kool megkereste a kiadót, hátha meg tudják beszélni a dolgot, az Acti pedig hajlandó volt tárgyalni, igaz, komoly feltételeket szabott. Íme Martin írása a dologgal kapcsolatban:

"Az Activison felhatalmazott, hogy bármely régi Sierra-sorozat első játékát feltehessem az oldalra HTML5 formátumban. Amennyiben nagy lesz az érdeklődés, kitehetem majd a további részeket tartalmazó játékgyűjtemények steames, vagy egyéb linkjeit az oldalra."

Magyarán a játékszériák első részeivel lehet játszani, a többiért viszont fizetni kell majd a Steamen vagy más digitális áruházakon keresztül -- azaz az Activison szép kis reklámot csapott a nagy csinnadrattával bezárt, majd nagylelkűen ismét megnyitott oldal segítségével. Sajnos azonban az iPad támogatásának befellegzett. Na sebaj, ez is több a semminél, legalább pár játékot lehet játszani, és Martin sem megy a sittre emiatt...