Ezt is megértük, mondhatnánk. 2014. október 28-án startolt el a Rival Games epizódikra bontott, noiros krimi kalandjátéka, a The Detail. Ugyan csak három részesre tervezték, de az utolsó, évadzáró epizód csak most, másfél évvel az első etap, a Where the Dead Lie után jelenik meg. Egész pontosan április 28-án vethetjük bele magunkat a zárófejezetbe, a Devil in the Detailbe. Ha minden igaz, mert e játék története biza tele van késésekkel.

De mi is az a The Detail? Nos, a készítők úgy jellemezték, hogy egy noiros krimi, amiben keveredik a Telltale-féle The Walking Dead játéksorozat érzelmi töltése az HBO Drót című sorozatának realisztikus nyomozásával. Mindez egyedi vizuális stílussal párosul, ami igazán érdekessé teszi ezt a grafikus novellát.

A The Detailben egy kiégett zsarut alakítunk, aki brutális bandaleszámolások után nyomoz egy modern amerikai nagyvárosban. Története folyamán súlyos döntéseket kell meghoznia, és megélnie ezek következményeit. A játékban semmi sem fekete és fehér, minden döntésünk mellett komoly morális dilemmák húzódnak.

Az első két rész, a Where the Dead Lie és a From the Ashes mindössze 9,99 euróért, azaz 3000 jó magyar forintért zsákolható be a Steamen.