Sok-sok évvel ezelőtt még csak két igazán nagy zászlóshajója volt az Xboxnak, hiszen a konzol neve hallatán rögtön a Halo és a Gears of War juthatott az ember eszébe. Időközben viszont egy harmadik lovas is csatlakozott a csapathoz, hiszen a 2012-ben indult Forza Horizon egy csapásra felkerült a játékosok térképére, hála az arcade száguldozás soha nem látott szintű élményének, na meg persze a kifogástalan prezentációnak.

Noha a szimulátorok kedvelőinek szóló Forza Motorsport-sorozat is csodás karriert futott be az évek során, a Turn 10 portékáinál jóval nagyobb rajongás övezi a Playground Games címeit, és bár a Forza Horizon 4-től sajnos el kell búcsúznunk néhány hónap múlva, a 2021 novemberében debütált 5. rész a mai napig jó egészségnek örvend – olyannyira, hogy sikerült is elszáguldania egy felettébb impozáns mérföldkő mellett.

forza-horizon-5-rekord-xbox-game-pass-microsoft.jpg

A Snap Blast PLAY nevű X felhasználó szúrta ki nemrég, hogy a Game Pass egyik legfényesebben ragyogó ékköve elérte a 40 millió (!) játékost, ami már csak azért is óriási eredménynek számít, mert februárban még "csupán" 37 millió játékosról számolt be az Xbox, tehát az elmúlt öt hónapban további 3 millió ember pattant volán mögé. Persze hozzá kell tennünk, hogy ebben a számban azok is benne vannak, akik csak két kört mentek a Forza Horizon 5 Mexikó ihlette utcáin, ám ennek ellenére is egy elismerésre méltó eredményről van szó, ami alapján biztosra vehető, hogy előbb vagy utóbb megkapjuk a folytatást – persze egyelőre a Fable élvez prioritást. Maga a tényleges játékosszám egyébként jelentősen megcsappant az elmúlt időkben, hiszen Steamen például 8635 virtuális versenyző jelentette a csúcsot az elmúlt 24 órában (81 096 a rekord), ahogy az Xbox Store listáján is hátrébb szorult az opusz, ám összességében nézve egy remek életútról beszélhetünk, amihez a rengeteg extra tartalom is hozzájárult. Ti milyen helyszínre utaznátok legközelebb?