Mad Max játék: „még pár évet várni kell rá”Az ausztrál rendező és forgatókönyvíró Cory Barloggal (nem, nem „balrog”...), a God of War II producerével dolgozik együtt a projekten. Az MTV-nek adott nyilatkozatában Miller arról beszélt, hogy „még van egy pár év hátra”, amíg a virtuális Mel Gibsonunkat irányíthatjuk Max hacukájában, amikor a színész még fiatal volt. Miller szerint csak ne sürgesse őt senki, mert egy igazán jó játéknak két és fél évre van szüksége.

A híres rendező azt is nyilatkozta, hogy elégedett azzal, ahogy a játékokban egyre jobb sztorikat agyalnak ki. „Eddig a játékok szegény rokonai voltak csak a minőségei filmeknek a történetmesélés terén, de úgy tűnik, hogy végre megfordul ez a tendencia. A játékoknak köszönhetően úgy érezheted magad, mint egy regényíró.”

Arról nem nagyon volt hajlandó Miller beszélni, hogy milyen stílusú játékkal lesz majd dolgunk. „Ez egy hibrid játék. Maga a játékmenet és az érzelmi beleélés is érdekel. Kíváncsi vagyok, mennyire tudjuk azt elérni, hogy a karakterek sorsa igazán érdekeljen.”

És hogy mit keres Miller a játékfejlesztő szerepében? „Egy filmes történetmesélő, aki ért hozzá, hogy mitől jó egy sztori erős hatással lehet a játékok fejlődésére” -– fejezte be az interjút.

Mondjuk, azért azt remélem, hogy nem egy poszt-apokaliptikus szerepjátékot készítenek, mert az már megvolt, köszönjük szépen...

Mad Max 2 brutális nyitójelenet