Liam Neeson hosszú pályafutása során számos ikonikus filmben szerepelt, és több műfajba is belekóstolt, azonban 2008-ban az Elrabolva című klasszikussal új fejezet kezdődött a karrierjében. A feszes tempójú, izgalmas akcióthriller akkora sikert aratott, hogy a színész ezt követűen a zsánerben ragadt, és az utóbbi 16 év során rengeteg akciófilmben tűnt fel – melyekben a kora ellenére is maximális hatékonysággal aprította a rosszfiúkat. Neeson már nem mai csirke, sőt, már az Elrabolva idején sem volt fiatal, így az elmúlt esztendőkben párszor már megígérte, hogy felhagy az akciófilmezéssel, ám ebből végül nem lett semmi.

A veterán sztár most újból ígéretet tett egy People magazinnak adott interjúban, amely legújabb akcióthrillerje, az Absolution kapcsán készült: „72 éves vagyok – valamikor csak abba kell hagynom. Nem cseszhetjük át a közönséget. Nem akarom, hogy Mark küzdjön minden harci jelenetben helyettem. Talán majd a következő év végén. Azt hiszem, az lesz a megfelelő alkalom” – mondta Neeson, aki nyilatkozatában Mark Vanselowra, a rázósabb mutatványokat kivitelező kaszkadőrre utalt.

Tehát úgy néz ki, hogy a színész 2025 végén visszavonul az akciózsánertől, noha az IMDb szerint a fent említett Absolution után még nyolc filmje érkezik, ami – lássanak csodát – mind az akció és/vagy a thriller műfajába sorolható.

A borítókép forrása: Lionsgate